Добросъседството било функция на усилена работа Започна съвместното заседание между

...
Добросъседството било функция на усилена работа Започна съвместното заседание между
Коментари Харесай

Петков на съвместното заседание с РСМ: Диалогът ще измести национализма и езика на омраза

Добросъседството било функционалност на усилена работа
Започна взаимното съвещание сред държавните управления на България и Северна Македония, което се организира в Резиденция „ Бояна “ в София.

„ Днес чакам първи действителни резултати, каквито желаят жителите на България и на Република Северна Македония “, сподели Кирил Петков при започване на взаимното съвещание на държавните управления на България и РСМ като уточни, че най-важно е благополучието на двата народа.

„ Няма нещо по-добро от това да работим дружно, да има отворена стопанска система, обвързвана инфраструктура, общ културен календар, да приказваме дружно за европейската интеграция и да следим и общите тематики, в това число историята и човешките права “, добави Петков.

Той изрази своята убеденост, че разговорът и градивната работа ще изместят национализма, езика на ненавист, дискриминационното държание. Добросъседството било функционалност на усилена работа с ясни цели, безапелационен беше българският министър председател.

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски благодари за поканата и сърдечното посрещане. Той дефинира като триумф днешната среща и диалозите сред двете държавни управления, защото тя е единствено седмица след визитата на Петков в Скопие. Има образувани 4 работни групи, които през идните месеци щели да задълбочат двустранното съдействие, както и да дадат действителни резултати от съвместен интерес.

Двамата министър председатели имат среща на четири очи. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, ще има и изказване за медиите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР