Добро утро!Тук е най-важното:Продължаваме промяната“ и ясните думиГазът и БългарияРумен

...
Добро утро!Тук е най-важното:Продължаваме промяната“ и ясните думиГазът и БългарияРумен
Коментари Харесай

Три минути: Продължаваме промяната се върна към името си. Как се снима Голодомор

Добро утро!

Тук е най-важното:
„ Продължаваме промяната “ и ясните думиГазът и БългарияРумен Радев и Бойко Борисов
След дълъг интервал на неразбираема позиция „ Продължаваме промяната “ сподели какво мисли за мястото на България в изискванията на война против Украйна и се разгласи категорично в интерес на изпращане на оръжие за Киев. Вицепремиерът Асен Василев сподели, че България не търси война, само че „ когато войната пристигна на нашия предел, ще посрещнем и “.

Той дефинира като позорна позицията на президента Радев, съгласно която давайки оръжие на Украйна бихме удължили спора. „ Тя е позорна, тъй като в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този спор и е добре и обикновено да победи в този спор “, сподели Василев.

Станете част от общността на Свободна Европа.
Газът
Руският газ на България е спрян, само че към този момент от това, твърди министър председателят Петков. Ето за какво: през февруари държавното управление е създало за сходна обстановка и стартира да внася газ отдругаде, още преди да е завършен интерконекторът с Гърция. В момента офертите за този различен газ са по-скъпи от съветските с 20%, само че това е най-голямото допустимо разминаване, а и с европейска помощ цените могат да бъдат свалени до равнищата на цените на „ Газпром “ или до по-ниски, сподели вицепремиерът Асен Василев.

Европейската комисия (ЕК) сподели, че в действието на Русия е и че се работи над това обстановката да има минимално влияние върху потребителите.

Ако бюлетинът “3 минути ” ви харесва, изпратете на другари, с цел да се абонират и те.
Защо газът е спрян единствено за България и Полша
„ Газпром “ предизвести с часове предупреждение, че за България и Полша. Аргументът е, че двете страни не заплащат за доставки по схемата, препоръчана от Русия (често наричана за краткост „ заплащане в рубли “). Това породи въпроси за „ подбора “ на тези две страни.

Кирил Петков и Асен Василев, че асортимент няма, просто датите, на които тези две страни би трябвало да платят за доставките, са първите по време, датите на останалите държави-получателки занапред предстоят.

В България обаче решението да се спре газът единствено за България и Полша беше интерпретиран като знак за неприятно ръководство на българското държавно управление. Такива тези развиха даже двама политически съперници – водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР