Добро утро!Най-важното е тук:Защо Ваня Григорова се кандидатира за депутат?Какво

...
Добро утро!Най-важното е тук:Защо Ваня Григорова се кандидатира за депутат?Какво
Коментари Харесай

Три минути: Главчев стана и външен министър. Съветският паметник остана без надпис. Григорова ще се пробва за депутат

Добро утро!

Най-важното е тук:
Защо Ваня Григорова се кандидатира за народен представител?Какво е неправилно в контракта с „ Боташ “?Защо Васил Василев съди Александър Морфов?
Служебният министър председател публично пое и поста на външен министър. Това се случи, откакто Румен Радев подписа декрет за промени в служебния кабинет.

С него беше сменен и земеделският министър. На мястото на Кирил Вътев на поста застава досегашният началник на фонд „ Земеделие “ Георги Тахов.

Промените идват по-малко от две седмици, откакто служебното държавно управление пое властта.

В същия ден беше заменен и шефът на (АДФИ). Начело на организацията застава Георги Йорданов, който е някогашен началник на закритата Държавна комисия по хазарта и е бил консултант и началник на кабинета на министъра на финансите по време на два от кабинетите на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов.

Между доста промени в кабинета и държавните сдружения изпъква стабилността на Калин Стоянов на поста вътрешен министър. Според Мария Габриел от ГЕРБ точно настояването на ПП-ДБ за промяната му при неслучилата се ротация с Николай Денков е причина за неуспеха на договарянията и предварителните избори. Вижте кой е Калин Стоянов в.
Ваня Григорова ще се кандидатира за народен представител
Бившата синдикалистка и актуалната общинска съветничка от Българска социалистическа партия Ваня Григорова ще се кандидатира за народен представител. в понеделник.

До изборите обаче няма задоволително време за основаване и вписване на нова партия. Това значи, че тя ще би трябвало да употребява регистрацията на друга партия. В края на предходната година на локалните избори Григорова стигна до балотаж с сегашния кмет на София - Васил Терзиев. Тогава тя беше подкрепена от Българска социалистическа партия и други леви, проруски и националистически обединения.

Самата тя постоянно заема проруски позиции в.
Войната в Украйна и военната помощ от Съединени американски щати
Пакетът с нова военна помощ от Съединени американски щати за Украйна към този момент е на финалната права. Какво включва той? Кога ще се доставят оръжията? И за какво изпращането им е толкоз незабавно?.

и на защитата на Европейския съюз (ЕС) споделиха в понеделник, че незабавно търсят способи да обезпечат повече средства за противовъздушна защита (ПВО) на Киев. В същото време обаче те не дадоха съответни обещания за обезпечаване на ракети „ Пейтриът “, на които разчита армията на Украйна.

Въздушен военен дрон обезврежда наземен боен дрон, до момента в който разследващ дрон снима интервенцията. Ще стане ли скоро това нормална обстановка на фронтовата линия? Летателните безпилотни апарати са на въоръжение от дълго време, а опитите с машини по земя не престават от десетилетия. Докъде стигат тестванията?.
Израел, Иран и Газа
Ще стартира ли война сред Израел и Иран? Този въпрос излезе напред в последните дни и отклони вниманието от войната в Газа. Там Тел Авив не стопира офанзивите. Как наподобява обстановката все още.

В продължение на години Израел и Иран водиха война " на мрачно ". Войната в Ивицата Газа обаче докара до ескалация на конфликта посред им. Може ли да се стигне до огромен спор, в който да се намесят и други страни?.
Избори в Полша и Северна Македония
Много градове в Полша ще имат кметове от проевропейската партия на премиера. Това стана ясно от резултатите от втория тур на локалния избор в страната, който се организира в неделя. Партията на Туск „ Гражданска коалиция “ завоюва контрола над множеството общински препоръки и по този начин затвърди позициите си, откакто през 2023 година завоюва и парламентарните избори в страната.

В сряда стартира първият кръг на президентските избори в Северна Македония. На него ще се състезават седем претенденти, а в основата на дебата остават присъединението на страната към Европейския съюз (ЕС) и прибавянето на българското малцинство в конституцията. Кои са претендентите, какво приказват и кой се чака да победи?.
Няколко рекомендации
България заплаща близо 500 000 $ дневно за достъп до полутечен газ от Турция, само че не го употребява. Договорът е за 13 година без уговорка за предоговаряне. Парите се дължат и без доставки. Дори да ги има, газът може да се окаже съветски. Споразумението е в прокуратурата, проверява го и Европейска комисия.?

Какво е да изминеш целия заплашителен път от взаимозависимост до изцеление. И какъв брой е значима освен институционалната, само че и публичната поддръжка и най-много схващане. Преди това обаче тематиката би трябвало да участва в обществения диалог. Не пропускайте това с Кристина Янкулова, някогашна наркозависима за Тоест.

Шефът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Васил Василев е завел дело против режисьора Александър Морфов за 100 хиляди лева Съпругата на Морфов, който беше уволнен от театъра от Василев, Рени Врангова дефинира желае като „ дело пестник “,.
Човек на деня
Той приключва " Информационни технологии ", само че същинската му обич остават музиката и видеоигрите. Композира саундтрака на известната " Baldur`s Gate 3 ". В началото на този месец завоюва влиятелната премия БАФТА. Той е на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено Ваш,

Николай Лавчиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР