Кремъл нарече изявлението на британския външен министър Дейвид Камерън, че

...
Кремъл нарече изявлението на британския външен министър Дейвид Камерън, че
Коментари Харесай

Москва: Изявлението на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия срещу цели в Русия е директна ескалация

Кремъл назова изказването на английския външен министър Дейвид Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия против цели в Русия, в случай че пожелае, директна ескалация на спора.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира мненията като рискови и тревожни:

" Виждаме словесна ескалация от страна на публични представители. Това е директна ескалация на напрежението към украинския спор, която евентуално може да съставлява заплаха за европейската сигурност, за цялата европейска архитектура за сигурност ".

По-рано през днешния ден английският външен министър Дейвид Камерън, който посети Киев, съобщи, че Украйна има право да нанася удари по цели в Русия благодарение на доставеното от Англия оръжие.

Лорд Камерън даде обещание 3 милиарда паунда годишна военна помощ за Украйна за колкото дълго време е належащо.

Британският посланик номер едно сподели, че продължаващата поддръжка от страна на Англия ще би трябвало да пристигна под формата на финансова помощ, защото тя е " изчерпала всичко във връзка с даването на съоръжение " след последния пакет от военна помощ от 500 милиона паунда, който включва бойна техника, транспортни средства и ракети.

По време на второто си посещаване в Киев Дейвид Камерън се срещна с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и президента Володимир Зеленски.

От предходната година Лондон доставя на Киев крилати ракети Storm Shadow с обхват на деяние от 240 километра. Досега украинските въоръжени сили се лимитираха да ги употребяват единствено по цели в Крим и другите окупирани територии, а за ударите по рафинериите и военните летища в същинска Русия от последните седмици разчитаха на безпилотни апарати лично произвеждане.

Песков дефинира и неотдавнашните мнения на френския президент Еманюел Макрон за възможна френска интервенция в Украйна като част от доста рискова наклонност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР