Добрият цар се нарича филмът за цар Борис III, който

...
Добрият цар се нарича филмът за цар Борис III, който
Коментари Харесай

Носител на Оскар снима филм за цар Борис III

Добрият цар се назовава филмът за цар Борис III, който Биле Аугуст ще снима в София. Новината разгласи персонално фамозният датски режисьор, посетител на фестивала София филм фест, във вторник вечерта в кино Люмиер Лидл.

Аугуст заяви за престоящите фотоси преди прожекцията на своя филм Щастливеца Пер (2018), след гала, на която получи премията на ФИППРЕСИ Платиниум 90 за изцяло творчество.

По думите на Биле Аугуст, филмът ще бъде „ за цар Борис III, за Втората международна война и за прелестния български народ “.

Още дебютът му на интернационалната сцена печели Оскар за чуждоезичен филм – Пеле Завоевателят, както и още две награди Златна палма, Златен Глобус и редица още влиятелни оценки. Сред най-известните му филми са Къщата на духовете (1993), Йерусалим (1996), Клетниците (1998), Нощен трен за Лисабон (2013). Освен за Пеле завоевателят, той печели Палмата в Кан и през 1992-а за Най-добрите планове. Работил е с артисти като Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Макс декор Сюдов, Антонио Бандерас, Джереми Айрънс, Уинона Райдър…

Биле Аугуст е роден на 9 ноември 1948 година в Бреде, Дания. Учи снимка в Стокхолм, след това приключва Кино в Датското кино учебно заведение. В интервала 1993 – 2000 година работи за продуцентската компания на Джордж Лукас и прави няколко епизода от сериала Приключенията на младия Индиана Джоунс дружно с режисьорите Майкъл Шулц и Майк Нюъл.

На събитието в Люмиер режисьорът не даде детайлности за киностудиото, което ще продуцира игралния филм за цар Борис III. Но посочи, че към този момент работи по сюжета, а фотосите ще бъдат следващата година в София.

На церемонията същата вечер столичният кмет Йорданка Фандъкова връчи на Биле Аугуст и Наградата на София.

Източник: ploshtadslaveikov.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР