Добрич. В близко бъдеще обновеният сайт на галерията ще предлага

...
Добрич. В близко бъдеще обновеният сайт на галерията ще предлага
Коментари Харесай

Недко Недков, Художествена галерия - Добрич: В близко бъдеще обновеният сайт на галерията ще предлага виртуални разходки във всяка от залите

Добрич. „ В близко бъдеще обновеният уебсайт на галерията ще предлага виртуални разходки във всяка от залите. Предстои тази концепция да бъде осъществена “. Това заяви шефът на Художествена изложба (ХГ) - Добрич Недко Недков, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Галерията в Добрич има своя интернет страница от доста години, представяйки настояща информация за събития и създатели. „ С времето установихме и наши сътрудници дадоха сигнал, че доста от нещата в уеб страницата ни не дават отговор на актуалните условия, мъчно се отварят, сложен е достъпът. Осъзнахме, че всичко това, което преди време е вършело прелестна работа, към този момент е остаряло. Затова предприехме крачката да възобновим нашия уебсайт. Редизайн го назоваваме ние, защото общо взето се постарахме да запазим главните менюта на уеб страницата ни. Разликата е, че обновеният е в действителност актуален, с бързи връзки, с опция да бъде отварян на мобилни устройства - телефон, таблет и така нататък, което предният уеб страницата не позволяваше “, сподели Недко Недков.

Новите бързи връзки реализират препратки към повече информация от самия уебсайт към другите интернет платформи, които галерията поддържа - Youtube, Instagram, Фейсбук. По думите на шефа на културното ведомство най-голямата облага след обновлението е мобилното приложение. То разрешава посредством телефон бърза връзка посредством известия и известия. Екипът на галерията смята, че този нов формат ще притегли по-голямо внимание и интерес измежду младата аудитория, деца, възпитаници и най-верните другари и фенове. Така бързо и елементарно ще се наблюдава всичко ново, което се случва в галерията.

От остарелия уебсайт е непокътната главната информация за фондове, създатели, непрекъснати експозиции, като тя е допълнена и осъвременена. Съхранени са някои формати, като показване на експозицията. Вече има обособени секции за всяка една от изложбените зали. Информацията е текстова и илюстративна.

Следващата стъпка ще е виртуална разходка из всяка една от експозиционните зали. Ще бъде допълнена информацията по раздели - живопис, графика, скулптора. Новост ще бъде представянето на всеки един създател в тези раздели. Годишният календар на галерията би трябвало да приключи по традиция с Годишната галерия на художниците от сдружението в Добрич. Предвидено е тя бъде публично открита на 9 декември.

Миналата година заради изключителната епидемиологична конюнктура тя не се състоя и беше отсрочена за началото на 2021-ва. Надеждите са, че тази година изложбата ще се състои. Очаква се да бъдат показани към 30 създатели. Достъпът до галерията е съгласуван с условията в сегашната конюнктура - зелен документ и персонална защитна маска.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР