Добрич. Екип на Младежки център - Добрич проведе събитие от

...
Добрич. Екип на Младежки център - Добрич проведе събитие от
Коментари Харесай

Екип на Младежки център - Добрич проведе събитие от поредицата „Неформално образование - работа на терен“

Добрич. Екип на Младежки център - Добрич организира събитие от поредицата „ Неформално обучение - работа на терен “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Събитието „ NFS vs. Реалността “ включва неофициално образование на тематика „ Високата скорост и неспазването на отдалеченост “ и акция на терен взаимно с представители на бранш „ Пътна полиция “ към Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи в Добрич.

Неформалното образование е насочило вниманието към една от най-важните и съществени тематики в всекидневието ни - сигурността на пътя. Шофирането с висока скорост е причина за съществени произшествия, показват от Младежкия център: „ За страдание ставаме очевидци на от ден на ден такива. На пътя лидерът съвсем в никакъв случай не е самичък. Затова би трябвало да познаваме пътните знаци, да съблюдаваме безвредна отдалеченост, да се съобразяваме с атмосферните условия и участниците в придвижването “. Това е била насоката на част от тематиките, обхванати в неофициалното образование. Участниците са споделили действителни истории за пътнотранспортни катастрофи, на които са били очевидци и са показали своето отношение към казуса. Практическата част на събитието е дала опция на младежите да станат част от работата на чиновниците на бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР в Добрич. Младите хора са взели участие в тяхната акция и от първо лице са усетили отговорността на работата. По време на контролния развой е извършена анкета с водачите, като е отправено обръщение към тях. Резултатите от извършеното допитване демонстрират, че най-честите аргументи за ПТП са несъобразената скорост, невниманието и използването на алкохол и наркотични субстанции. Най-разсейващите фактори по време на шофиране са мобилните телефони, пътната мрежа и рекламните билбордове. Шофьорите дефинират себе си като положителни, дисциплинирани и деликатни.

„ Заедно за приобщаваща Европа! “ е мотото на самодейностите на екипа, а активността се извършва по план „ Младежки център Добрич – Вашето през днешния ден “ на Община град Добрич, стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР