Добри са условията за туризъм в планините тази сутрин, но

...
Добри са условията за туризъм в планините тази сутрин, но
Коментари Харесай

ПСС с предупреждение: Туристите да не предприемат походи в планините

Добри са изискванията за туризъм в планините тази заран, само че в следобедните часове се чака утежняване, оповестиха от Планинската избавителна работа /ПСС/ пред „ Българска телеграфна агенция “.

В най-високите елементи на Стара планина има мъгла, а в региона на връх Ботев и ураганни ветрове. Работят лифтовите уреди в Боровец, Пампорово и Банско . Планинските спасители предлагат на туристите да не подхващат походи във високите елементи на планините.

За миналото денонощие са извършени две избавителни акции . Едната е била в региона на Седемте рилски езера, а другата в региона на Боянския водопад във Витоша. И двете са завършили сполучливо.

В момента се организират още две акции по избавяне на туристи – при хижа „ Македония “ в Рила и в региона на връх Спанополски рид в Пирин. Сигналите са за туристи с пострадвания, които не са съществени. Очаква се акциите да приключат в границите на няколко часа.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в планините ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и краткотрайни превалявания . Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, по-най-високите елементи – от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 15°.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР