Добри резултати от участия в конкурси на свои възпитаници отчита

...
Добри резултати от участия в конкурси на свои възпитаници отчита
Коментари Харесай

Добри резултати от участия в конкурси на свои възпитаници отчита училището в Градец

Добри резултати от участия в състезания на свои ученици регистрира за последната седмица на месец април Основно учебно заведение „ Кап. Петър Пармаков “ в с. Градец. Училището в селото е най-голямото образователно заведение, в което се образоват близо 449 ученика напълно от ромски генезис. Въпреки това те се показват доста добре на разнообразни състезания и надпревари и вземат интензивно присъединяване в учебния живот. С тях работят екип от педагози, които вършат всичко допустимо да социализират децата и да им дадат една добра основа над, която те да градят бъдещето си.

За страдание, от началото на образователната 2022/2023 година от ОУ „ Кап. Петър Пармаков “ са отпаднали 22-ма възпитаници, а от тях единствено един е реинтегриран. От образователното заведение показват, че за първи път се случва те да записват подобен отрицателен брой отпаднали деца, само че не стопират да имат вяра в положителните резултати, които останалите не престават да дават посредством старанието си.

„ Учениците, които образоваме през днешния ден, може да станат прелестни персона в бъдеще, само че това не зависи единствено от нас. Откакто управлявам това образователно заведение, то за първи път регистрира подобен брой отпаднали възпитаници, което не може да не ме тормози. Надявам се обаче, че родителите на всяко едно от тези деца ще схванат, че най-ценният подарък в живота, след здравето, е образованието “, сподели шефа на учебното заведение Силвия Ненова.

Тя уточни още, че учебното заведение изпраща един сполучлив месец, в който учениците от 3 до 5 клас са взели присъединяване в два състезанието и са се показали добре, макар терзанията си.

Хубавите вести в Градец са донесли учениците от 5 а клас – Галена Стоянова, Гина Георгиева и Асен Марков и съучениците имНиколай Стефанов /11 г./, Радко Димитров /9 г./ и Йорданка Стефанова /9 г./, които са деца със специфични просветителни потребности.

Те са се завърнали с грамоти за чудесно показване и доста дарове от участията си в два състезанието, извършени в градовете Сливен и Бургас.

В града под Сините камъни – Ники, Радко и Дани показали свои рисунки в националния конкурс за рисунка „ И дано бъде в сърцето ми пролет “, проведен от Фондация „ Милосърдие “. А Галена, Гина и Асен, ученици на учебния клуб по занимания и ползи " Да съхраним българското ", с началник Мария Панайотова, донесли грамоти от конкурс за декламиране на патриотични стихотворения " Памет за Тракия ", проведен от Тракийско сдружение,, Екзарх Антим I “, гр. Бургас.

За да насърчи своите ученици и да ускори възприятието на национализъм измежду подрастващите, управлението на главното учебно заведение провело през вчерашния ден празник, на който бил показан спектакълът – „ Приказното Априлско въстание “ на режисьора доктор Искрен Красимиров. Самият създател влезнал в ролята на „ живия Ботев “ за наслада на децата, които не спирали да се снимат с Войводата в достоверна униформа.

Друг сценичен театър, който е бил показан пред най-малките поданици на котленското село е бил този на спектакъл „ ТРИО “. Премиерата на „ Оттук-оттам “ се осъществя по план на Община Бургас – „ Бургас-вълнуващ и артистичен “ и се е състояла в Градец пред три дни по покана на локалното читалище „ Надежда “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР