Добри новини за всички, които обичат ядките – консумацията им

...
Добри новини за всички, които обичат ядките – консумацията им
Коментари Харесай

4 простички храни, които да консумирате, ако искате да живеете по-дълго

Добри вести за всички, които обичат ядките – потреблението им може да добави спомагателни години към живота. Доказателство за това са две проучвания на Harvard School of Public Health, които разкрили, че при хората, които ядат повече ядки рискът да умрат млади е по-малък. Видът на ядките няма значение, само че бъдете деликатни към количествата – една шепа дневно е изцяло задоволителна да удовлетвори потребностите на организма.

Пълнозърнести храни

Всички знаем, че белият самун не е потребен и в него съвсем липсват хранителни субстанции, които да са потребни за организма. От друга страна пък пълнозърнестите храни съдържат субстанции, които могат да удължат живота ни. Според изследване на JAMA Internal Medicine всяка употребявана порция пълнозърнести храни е обвързвана с 5% по-нисък риск от смъртност и 9% по-нисък риск от гибел от сърдечни проблеми. Винаги обръщайте внимание какво написа на опаковката на хляба – храната, която най-често участва на трапезата ни.

Пикантна храна


Лютите чушки или чили сосът несъмнено не са нещо, което всеки употребява, само че пък дали бихте присъединили сходни пикантни храни в менюто си, знаейки, че те оказват помощ да бъдем здрави? Изследване, извършено измежду 450 хиляди китайци, демонстрира, че при тези от тях, които хапват всеки ден пикантно, рискът от смъртност е с 14% по-малък спрямо тези, които не ядат сходна храна. Новините за феновете на люти чушки е повече от добра, нали?

Риба

Всички знаем какъв брой е значимо да се хапва риба най-малко два пъти седмично? А знаем ли за какво? Учените постоянно ни оказват помощ в такива обстановки – съдържащите се в нея каротеноиди защищават организма от неврологични болести, а омега-3 мастните киселини (освен че са доста полезни) могат да предотвратят болести като рак, разнообразни алергии, сърдечни болести и даже Алцхаймер.

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР