Добри новини за 12-годишния Александър. Той е все по-добре, изписан

...
Добри новини за 12-годишния Александър. Той е все по-добре, изписан
Коментари Харесай

По стъпките на Сашко от Перник: Екип на bTV отиде до мястото, където беше открит


Добри вести за 12-годишния Александър. Той е все по-добре, изписан е от реанимацията на " Пирогов " и е настанен в друго поделение.

Вече е почнал да се храни независимо, даже има предпочитание да става от леглото и да се разхожда, описа бащата. Предполага се, че напълно скоро Сашко ще бъде изписан. Пред bTV бащата през днешния ден благодари на всички, които не спаха дни наред, с цел да открият детето. Сред тях, по думите му, са и служителите на реда на терен.

Срещнахме се с тях и тръгнахме по стъпките на Александър чак до мястото, където беше открит.

От първия час, в който Сашко изчезва, до последната минута, в която е открит - Калин Крумов и Мартин Малинов са на терен - 9 дни и 8 нощи, с цел да управляват полицейската интервенция, по земя и от небето.

След щастливата развръзка, екипът на bTV потегли с служителите на реда към мястото, на което детето е намерено. Стигна до връх Ветрушка над Радомир. На към километър и 700 метра надолу в едно от деретата, измежду шубраци и тръни, е намерено детето.

Гл. инсп. Калин Крумов, началник на терен по издирването на Александър, описа, че когато му се е обадил сътрудника му Милко в първите секунди не е схванал какво му споделя. Помислил, че е същинско знамение.

През всички тези дни и нощи основен контрольор Крумов е виновен за координацията сред доброволците и планинските спасители.

„ Като се събрахме, споделих - планината си е ваша, вие сте експертите, каквото зависи от мен, като съгласуваност с управлението и други служби, кмета, го имате. За страдание, ние сме хора, колкото повече вървим във времето, толкоз по-лоши резултати чакахме “, изясни основен контрольор Калин Крумов.

Докато той командва от земята, контрольор Малинов управлява в небето.

„ Смисълът е животът на детето, а това е смисълът на нашата работа и щяхме да продължим, до момента в който е належащо “, безапелационен е контрольор Мартин Малинов.

Двамата инспектори са и хората, които съпровождат 12-годишния Александър до „ Пирогов “ в събота. Пред bTV бащата на детето благодари на всички, помогнали в издирването.

„ Аз желая да се преклоня и да им благодаря, голямо благодаря на тези момчета с големи сърца и души, които върнаха нашия живот. На тях изискуем живота си “, сподели бащата Александър Цветанов.

Сашко към този момент е отвън реанимацията и се възвръща.

„ Виждам очевидно, че и ушенцата, и бузките, и крачетата са с естествена температура, зачервяват се бузките и мисля, че се усеща много по-добре, само че ни би трябвало възобновяване. Той в действителност е отпаднал “, добави Александър Цветанов.

„ Детето е в доста положително общо положение, няма някакви пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота. С него ще работят психолози “, доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ".

А както спасителите на Сашко – Веселин и Милко, по този начин и двамата служители на реда, считат, че просто са си свършили работата и са имали шанс. Според тях детето е воин.

Във „ Facebook “ бащата на детето написа още, че то е добре.

Вътрешният министър и основният прокурор обявиха, че се ревизират всички версии по случая с Александър. Мястото, на което е открит 12-годишният Сашко, е било проверявано и преди, съобщи Иван Демерджиев. Иван Гешев пък разяснява, че следва съществено следствие.

„ Болестта на детето ненапълно е проблем, ненапълно е позволение на обстановката, в която е изпаднало. То е могло да откри храна, в такова положение е било. Могло е да откри и вода. Тази хиперактивност значително му е помогнала да оцелее в тези условия досега, в който към този момент е изгубил опцията да се движи толкоз бързо и тъкмо заради тази причина е открито “, изясни вътрешният министър Иван Демерджиев.

Иван Гешев заяви, че би трябвало да се ревизира версията дали детето не е държано някъде срещу волята му:

„ Защото ние сме възрастни хора, аз персонално бих се тормозил и не знам дали и аз мога да оцелея без храна и облекла в планината по това време на годината “, разяснява основният прокурор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР