Добре известният анализатор в сферата на баскетбола отвъд океана -

...
Добре известният анализатор в сферата на баскетбола отвъд океана -
Коментари Харесай

Стивън Ей Смит за назначението на Стив Неш: Белите хора винаги са с привилегии


Добре известният анализатор в областта на баскетбола оттатък океана - Стивън Ей Смит, направи спорно изявление във връзка назначението на Стив Неш като старши треньор на Бруклин Нетс. 52-годишният публицист се разгласи срещу решението на “мрежите” да вземат треньор без никакъв опит на тази позиция в кариерата си, като засегна тематиката за расовата дискриминация и съобщи, че белите хора постоянно са с привилегии.

" This is white privilege. This does not happen for a Black man. "

Stephen A. shared his thoughts on the Brooklyn Nets hiring Steve Nash as head coach.

(via )
— SportsCenter (@SportsCenter)
“Дами и господа, това няма по какъв начин да стане. Това е бяла привилегия. Няма по какъв начин сходно нещо да се случи на негър. Да нямаш никакъв професионален опит като треньор и да те вземат в Бруклин Нетс? Знам, че Кайри и Кей Ди стоят задбел този ход, знам че те са го подкрепили. Но в случай, че на пазара имаш първенец като Тай Лу, индивидът, който стартира всичко в Голдън Стейт - Марк Джаксън, и дългогодишният помощник Сам Касел, всички тези хора бяха пренебрегнати”, сподели Смит в една част от “емоционалното” си слово в ефира на предаването First Take.

Отрицателните мнения и мнения за нетрадиционното мнение на Смит се натрупат с всяка минала минута, а самият видеоклип в YouTube канала на ESPN към този момент се “радва” на цели 16 хиляди нехаресвания, против 10 хиляди “палеца нагоре”.

“Марк Джаксън, Док Ривърс, Айзея Томас, Дерик Фишър и Джейсън Кид получиха работа като старши треньори, макар че също нямаха опит в сферата. Но не чакам Стивън Ей да забележи това. Естествено, той трябваше да намеси расата”, написа един от коментиралите в “Туитър”, а сходни мнение може да се срещнат на още много места.

Two black men, KD and Kyrie, lobbying a white man (Sean Marks) and an Asian man (Joe Tsai) to hire a white coach (Nash)... isn’t that an all-around example of GOOD race relations? Lol
— RR (@RRTHEFAN) Колаж: ClutchPoints
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР