„Добре е, че бюджетът компенсира донякъде инфлацията. Лошото е, че

...
„Добре е, че бюджетът компенсира донякъде инфлацията. Лошото е, че
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Сглобката променя Конституцията, така че тя да работи в тяхна угода

„ Добре е, че бюджетът компенсира ненапълно инфлацията. Лошото е, че главната цел на бюджета е непременно да реализираме 3% недостиг. Никъде в Европейски Съюз няма такава съществена цел. Най-притеснителното за нас е, че и тази година няма никакви промени. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му се наливат близо 1 милиард лв. повече в опазването на здравето, само че лечебните заведения си остават търговски сдружения, а Здравната каса заплаща в десетки пъти по-скъпи медикаменти на частните лечебни заведения, в сравнение с държавните. „ Един от международните водачи сме по брой кревати на 100 хиляди души, т.е. устояваме повече кревати, в сравнение с е належащо. Бюджетът на Здравната каса за последните 5-6 години е близо двоен, а качеството на услугата надалеч не е. Затова споделяме, че наливаме повече пари в бранш, който е нереформиран “, изясни социалистът.

„ Няма по какъв начин да се съгласим да продължаваме по системата, че парите следват ученика или студента. В резултат на това никой преподавател или шеф не смее да остави възпитаник да повтаря, не дай си боже да го изключат. В университетите като че ли от 100 места приключват 120 души. Ние имаме с близо 30% повече места в университетите, в сравнение с приключилите приблизително обучение. Може да обучим и една огромна китайска провинция в нашите университети. В обществената сфера ние предложихме да се одобряват действителни тласъци за нашите деца и младежи, предложихме да се усилят и помощите за майките с деца през втората година, само че и това не беше признато, в случай че за всеки българин е ясно, че демографският проблем е най-големия за нас “, сподели още проф. Гечев за бюджета.

Според него българската енергетика се развива по една трагична серпантина. „ Оставяме в калта 2 чудесни реактора - 3 милиарда са загробени в Белене, в този момент на четворна цена занапред ще чакаме 7-8 години да се получи лиценз за 7 и 8 блок в Козлодуй. При това Народното събрание дефинира какви да са реакторите. Това се прави поради слугинаж към Вашингтон, допустимо е да има и комисионни за тези, които подписват празен чек “, акцентира социалистът.

Проф. Румен Гечев бе безапелационен, че от Българска социалистическа партия не са съгласни с измененията в Конституцията.

„ Гласувахме „ срещу “ всички оферти, тъй като считаме, че тези промени се вършат, с цел да си назначат техни хора. В момента сглобката управлява всички институции и в този момент ще ускорят процеса по преодоляване на регулаторите. И желаят да циментират властта си в Конституцията. С тези промени болшинството на основния прокурор ще се избира от партиите в Народното събрание. Те ще изберат подобен прокурор, който да стопира всички каузи против тях ", заключи той за конституционните промени.

" Хората, които са рязали и са се черпили с торта, върху която има детска глава и хора, които 300 дни са се борили против фашизма - това са изроди. Само урод може да направи такова нещо - да прави торта с детски главички ", сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР