„Добрата новина днес е, че това, което до този момент

...
„Добрата новина днес е, че това, което до този момент
Коментари Харесай

Петков: Ще си получим цялото количество азерски газ преди финала на гръцката връзка


„ Добрата вест през днешния ден е, че това, което до този миг беше обвързано с осъществяването на гръцката връзка, с цел да имаме доставки от азерски газ, към този момент няма да е реалност. Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ преди връзката да бъде финализирана още от 1 юли. Цената е по-ниска от "Газпром " и е директна доставка от американска компания без медиатор “. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Народното събрание по време на парламентарния надзор.

„ Това демонстрира, че когато има същински порив за диверсификация и същинско предпочитание за диверсификация, нашите сътрудници са подготвени да подадат ръка”, сподели Петков.

„ Искам да ви уверя, че в действителност от самото начало се опитваха да ни се споделя през годините, че няма диверсификация през годините, тъй като още, и това е реалност, че газовата връзка с Гърция не е направена. Обаче се оказва, че връзката с Неа Месемврия дава цялостна опция да вкарваме цялото количество на азерски газ и това ще покаже българското държавно управление, че през всичките тези години, диверсификация е нямало, не тъй като не е могло, а тъй като е нямало предпочитание за това”, сподели министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР