Добра новина за любителите на салати – цената на килограм

...
Добра новина за любителите на салати – цената на килограм
Коментари Харесай

Олиото в Пловдив гони рекорд по скъпотия

Добра вест за феновете на салати – цената на кг домати е паднала с съвсем 25% за една седмица. Според отчета на Държавната комисия по стоковите тържища и борси кило оранжерийни домати предишният петък са се продавали на едро приблизително по 2,12 лв., а с днешна дата цената е 1.60 лв.. Надолу са тръгнали и цените на вносните домати, спадът е 9 на 100 до 1.63 лв. на едро. За отплата обаче през миналата седмица краставиците са поскъпнали – вносните с 6 на 100, а оранжерийните – с съвсем 4%.

Осезателно повишаване има при пилешкото месо, излиза наяве от седмичния преглед на ДКСБТ. Нагоре са кренвиршите, пилешкия бут и гърдите.

В Пловдив цената на олиото на едро пък гони народен връх. Мазната течност потегля на едро на 3.80 лв., а в магазините твърдо минава 4-4.20 лв. за литър. С такава висока цена е олиото единствено в Силистра и София. Кравето сирене също ни е доста скъпо. При междинна едрова цена за страната от 7 лв., в Пловдив килото е 7.80 лв.. С левче от горната страна е още веднъж в Силистра.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР