Доайенът на Камарата на представителите в американския Конгрес, демократът Джон

...
Доайенът на Камарата на представителите в американския Конгрес, демократът Джон
Коментари Харесай

Американският конгресмен Джон Кониърс напусна Камарата на представителите, след обвинение в сексуален тормоз

Доайенът на Камарата на представителите в американския Конгрес, демократът Джон Кониърс разгласи през вчерашния ден, че напуща поста на заместник-председател на юридическата комисия откакто беше упрекнат от свои сътруднички, че години наред е упражнявал полов тормоз против тях, съобщи Франс прес.

Във вторник Конгресът стартира вътрешно следствие на този воин от битката за цивилен права на чернокожите, който от 1965 година е представител на Детройт в долната камара на Народното събрание. Кониърс е най-високопоставеният демократ в комисията по правните въпроси в Камарата на представителите.

Осемдесет и осем годишният конгресмен отхвърли обвиняванията и съобщи, че желае да се оправдае пред етическата комисия на Камарата на представителите.

Кониърс призна, че през 2015 година е платил 27 000 $ на някогашна своя парламентарна сътрудничка, която го обвинила, че я бил уволнил, тъй като отхвърляла половите му оферти.

Тази информация беше публикувана в понеделник от уеб страницата Бъзфийд (Buzzfeed), който се е сдобил с заявления под клетва на някогашни сътрудници и сътруднички на Джон Кониърс, подписани през 2014 година. В тези заявления те разказват по какъв начин е правел полови оферти на дамите, работили за него, и даже си разрешавал да ги опипва.

Според свидетелствата конгресменът постоянно желал от една от тях да спи в една и съща хотелска стая с него, когато били в командировка. Той имал обичая също да води със себе си любовници на прехрана на парламентарното му бюро.

Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи в официално съобщение във връзка оставката на Кониърс, че взема "много на съществено всевъзможни обвинявания в полов тормоз ". "Колкото и голям да е приносът на някой, нищо не му позволява да упражнява тормоз ", уточни Пелоси в туит, съпътстващ официалното съобщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР