До второ нареждане е термин от времето на народната милиция.

...
До второ нареждане е термин от времето на народната милиция.
Коментари Харесай

За регистър на нормативните актове, издавани в извънредното положение настоява Петър Славов

" До второ разпореждане " е термин от времето на националната милиция. Той звучи смущаващо за страна членка на Европейския съюз, съобщи пред БНР юристът Петър Славов.

Той открива формулировки като: " до второ разпореждане " в актове, издавани преди 10 ноември 1989 година, на националната милиция. " Надявам се, че не ни връщат с сходен метод към тези времена ", разяснява Славов.

Славов упорства да се сътвори указател на нормативните актове, издавани по време на изключителното състояние. Целта е: " да са ясни и налични за хората ".

" А не да четете в една заповед - " с нея анулирам точка 9 от миналата ", по-късно се появява нова заповед - " сътворявам нова точка 12 " и вие в действителност се чудите към този момент кое работи и кое не работи ", разяснява претекстовете си юристът-реформатор.

Той е безапелационен, че противоепидемичните ограничения би трябвало да се съблюдават, само че те би трябвало да са ясни и с явен период на приложение, а не до второ разпореждане, в това число до устно предписание.

Юристът е безапелационен, че непрекъснато заливащите ни заповеди, указания, инструкции, идващи от представители на властта и свързани с изключителното състояние, стават сериозен проблем.

" В една правова страна не е обикновено на брифинг вечерта да обявяваш ограничения от подобен темперамент, че затваряш града по-късно, а въпросната заповед, с която въвеждаш тези ограничения, да я няма на никое място налична и хората да не могат да се срещнат с нея ", уточни още Петър Славов.

Вместо да се качват в мрежата всички брифинги от последните седмици, да се качват нормативните актове, до които жителите да имат достъп. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР