До вечерта на първия ден на гласуването на изборите за

...
До вечерта на първия ден на гласуването на изборите за
Коментари Харесай

Наблюдатели съобщават за сериозни нарушения на изборите в Русия

До вечерта на първия ден на гласуването на изборите за Държавна дума на Руската федерация, съветските и интернационалните медии, както и представители на политически партии, оповестиха за редица съществени нарушавания, регистрирани от наблюдаващи.

"Дойче веле " заяви, че в Санкт Петербург Любов Зенкова, член на СИК в Централния регион на Санкт Петербург, е била арестувана с пакет подправени бюлетини. Жената е желала да се скрие, само че била арестувана. Те са били 145, към половината от които били предопределени за потребление при изборите за Държавна дума, останалите - при изборите за Законодателното заседание на Санкт Петербург.

Междувременно правозащитник, началник на фракцията „ Яблоко “ в Законодателното заседание на Санкт Петербург, описа за търговия с гласове в Централния регион на града.

Нарушения при гласуването се оповестяват и от други медии. Например, видео, оповестено в канала Telegram на онлайн изданието Mediazona, демонстрира по какъв начин в изборна секция в Санкт Петербург млад мъж се е опитал да сложи осем бюлетини едновременно.

В Москва е видян член на комисия да издава по няколко бюлетини за всеки дал своя вот.

До вечерта федералната централа на Комунистическата партия е подала 21 тъжби за нарушавания в ЦИК, сподели Юрий Афонин, първи заместник-председател на Централен комитет на партията, пред кореспонденти на онлайн изданието РБК. На първо място става дума за обстоятелството, че урните са отвън полезрението на камерите за наблюдаване. Други нарушавания, открити от наблюдаващи от Комунистическата партия на Руската федерация, включват търговия с гласове и недопускане на наблюдаващи до изборните секции.

Централната изборна комисия на Руската федерация не оповести никакви нарушавания на изборите.

От 17 до 19 септември в Русия се организират избори на разнообразни равнища, в това число избори за депутати на Държавната дума, ръководители на 12 района и депутати на законодателни органи за държавна власт в 39 района. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР