До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф

...
До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф
Коментари Харесай

Румен Драганов: Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени

" До през вчерашния ден беше безгрижен - кеф да се ваксинираш, кеф ти да не се ваксинираш. Преди една седмица си ударих трета ваксина. Ще чакаме на опашки, ще се редим, само че ние би трябвало да спасим живота и здравето на другите. Ние, хотелиерите, искахме " зеления документ " във разновидността, който оповестиха през днешния ден - той ще се получава още след първата доза от имунизацията ", добави той пред а на Bulgaria ON AIR.

" Ние в този момент сме отвън сезона и 75% от хотелите са затворени. Какво да затварят хотелите, които не работят? Това нито е обсъждано, нито е в съгласие, това са политически и самостоятелни действия, които търсят срив на системата, тъй като им харесва. Решениято на здравния министър и на държавното управление за въвеждането на " зеления документ " и ограниченията са извънредно положителни ", разясни доцент Драганов.

" Той е извънреден потребен за туризма, защото е четим. Авиокомпаниите не признават " зелен документ " и желаят PCR тест. Императивът е, че би трябвало да спасим България, Европа и света от пандемията. И това, което би трябвало да създадем, е да ограничим оптимално разпространяването на вируса и да понижим смъртността ", добави шефът на Института по оценки и разбори в туризма.

Той счита, че тези, които са имунизирани, карат вируса по-леко и оживяват.

" Ние сме в положение на локдаун, при което е позволено да работиш, в случай че си имунизиран, в случай че имаш негативен PCR, негативен антигенен тест или документ, че си преболедувал Ковид-19. Всеки, който не дава отговор на тези условия, да бъде по този начин добър да си остане у дома. Искаме бизнесът да работи ", уточни доцент Румен Драганов.

По думите му няма статистика каква част от хората в туризма са имунизирани.

" Имаме удвояване и утрояване на хората, които желаят да се ваксинират след решението на държавното управление. Всеки образован човек има " зелен документ " и знае по какъв начин да си го изкара ", добави той и показа, че чакат двойно по-силен зимен сезон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР