До средата на февруари цената на дървата ще се върне

...
До средата на февруари цената на дървата ще се върне
Коментари Харесай

Земеделският министър от Шумен: БСП ще гарантира повече субсидии за земеделските производители

До средата на февруари цената на дървата ще се върне от тази за август 2021 година
Министърът на земеделието Иван Иванов организира среща с членовете на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Шумен, на която участваха депутатът от Шумен Иван Ганчев, членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Александър Горчев, членът на Националния съвет на левицата Лили Петрова и регионалният координатор Николай Николов.

„ Тази година Министерство на земеделието, храните и водите е с допустимо максимален бюджет за земеделските стопанства “, съобщи земеделският министър пред присъстващите като посочи, че плануваните спомагателни средства по отношение на 2021 година са в размер на 10 млн. лева Средствата са разпределени в следните посоки: 3 млн. лева за доставка на противоградови ракети за осъществяване на дейния сезон за противоградова отбрана през 2022 година, 5,3 млн. лева за реализиране на публичната услуга за отбрана от нездравословното влияние на водите. С в допълнение предоставените средства общият финансов запас за отбрана от нездравословното влияние на водите става 29,3 млн. лева

Министър Иванов подчертава, че цените на дървесината ще се върнат към тези от месец август предходната година, което ще стане доникъде на февруари.

„ В бюджетната рамка за 2022 година на Държавен фонд “Земеделие “ са планувани спомагателни 150 млн. лева, като общият финансов запас за подкрепяне става 450,350 млн. лева “, сподели още той като добави, че предстоят срещи с ръководителите на горските стопанства.

По време на срещата Иван Ганчев дефинира като приоритет за Българска социалистическа партия битката с монополите. „ Започнахме с активността на мобилните оператори и колекторските компании. Предстои ни да се занимаем с тази на частните правосъдни реализатори. Мобилните оператори желаеха да вдигнат цените двойно – със задна дата за 2020 и 2021 година Този опит беше осуетен. До края на февруари ще бъде импортиран в Народното събрание закон за колекторските компании “, съобщи той, като изясни, че задачата е да са ограничи тормозът върху хората от своеволията на колекторските компании.

Пред присъстващите депутатът дефинира бюджета за 2022 година като най-социалният бюджет в последните 30 години. По думите му 20 милиарда са избрани за обществена политика и даде за образец преизчислението на пенсиите, безплатните детски градини и нарастването на минимална работна заплата.

Всички присъстващи показаха удовлетворение от вниманието и концепцията за осъществяване на сходен жанр срещи. Обсъди се концепцията да се организират месечни срещи с членовете на партията от Шумен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР