До седмица проектантът на металната конструкция за козирката на стадион

...
До седмица проектантът на металната конструкция за козирката на стадион
Коментари Харесай

До седмица става ясна цената на козирката на Колежа

До седмица проектантът на металната структура за козирката на стадион " Христо Ботев " инж. Асен Страшимиров, ще даде приблизителна информация за количеството стомана, належащо за цялостното довеждане докрай на козирката.

На работна среща сред кмета Здравко Димитров, заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов и изпълнителя на обекта, траяла близо 3 часа, бе реализирана сделка изпълнителят на обекта Илиян Филипов да не входира в Община Пловдив Акт 10 за прекъсване на градежа.

Инж. Страшимиров, който преработва плана за покриване на стадиона поради увеличеното ветрово натоварване. То бе регистрирано при проучването на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), поръчано от Община Пловдив преди възобновяване на строителните действия.

„ На базата на тези планове от компанията реализатор ще приготвят разбор за новите позиции и тяхната себестойност, които да предадат на общината за утвърждение. Така ще може да бъде преценено каква част от строително-монтажните действия ще бъде осъществена с отпуснатите 25 милиона с Данък добавена стойност от страната “, съобщи след срещата заместник-кметът Райчев.

„ Препроектирането на козирката на стадиона няма да забави строителя, който ще може да продължи активността си, само че в това време би трябвало да се подходи доста съществено към построяването на тази част. Става дума за стадион за над 18 хиляди фенове, които може да пострадат поради прибързване или безгрижие, а когато става дума за човешки живот, всички би трябвало да бъдем виновни. Все отново приканвам за бързо и качествено квалифициран план за козирка “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Въпреки че преди седмица той насочи специфична покана към представители на ПФК „ Ботев 1912 “ да участват на ежеседмичните срещи, през днешния ден никой от клуба не се яви, с цел да чуе до каква степен са стигнали строителните действия и препроектирането на стадиона.

Строителните действия по стадион „ Христо Ботев “ ще продължат, стана ясно през днешния ден откакто изпълнителят на обекта Илиян Филипов не входира в Община Пловдив Акт 10 за прекъсване на градежа,

На работна среща сред кмета Здравко Димитров, заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов и изпълнителя на обекта, траяла близо 3 часа, бе реализирана сделка работата по стадиона да продължи въз основата на утвърдени планове по стоманобетонната структура на всички трибуни.

„ В понеделник проектантът арх. Савов съобщи в Община Пловдив техническия план за бранш А на стадиона, а до седмица ще издаде и плановете за браншове Б и Г без частта за металната структура “, изясни Пламен Райчев
Свързани вести Илиян Филипов: Няма да импортирам акт 10 за Колежа, ще строим Десет аргументи Колежа да остане задълго на Акт 10
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР