До неотдавна американските военни се чувстваха напълно уютно в Сирия.

...
До неотдавна американските военни се чувстваха напълно уютно в Сирия.
Коментари Харесай

Сирийски партизани започнали война против САЩ

До наскоро американските военни се усещаха изцяло уютно в Сирия. За формален Дамаск те „ воюваха” с интернационалния тероризъм, а с „ умерената опозиция” бяха освен това от съдружници. Тогава обстановката се промени и американските войски започнаха да дават загуби. Причина станали сирийските партизани, които не са свързани най-малко публично с властта в Дамаск.

Сирийската национална опозиция (СНС), както се разпознават партизаните, води война извънредно с „ окупаторите”, тоест с американците.

Първите произшествия станаха в края на март, когато на шосето се движеше колона по пътя за Ал-Хасеке. Военните изгубиха 2 бронирани джипа, 6 души убити и 8 ранени. По пътя за Ракка беше обстреляна колона джипове и починаха 15 военнослужещи от Съединени американски щати. За отговорни бяха оповестени бедуините, които след нанасяне на удара оптимално бързо се разпръскват.

На 1 април няколко диверсанти от СНС проникнаха в селището Ан-Шаддади, където хвърлиха гранати в здания, където бяха ситуирани американски военни. В резултат починаха 8 души и 10 бяха ранени.



На 2 април партизаните нанесоха няколко удара (ракетни или минохвъргачни) по американска военна база в региона на Ракка. Не бяха разгласени понесените загуби.

На 4 април партизани нападнаха колона с високопоставени американски военни. Щетите и човешките загуби бяха премълчани.



На 7 април беше нанесен ракетен удар по американска военна база, още веднъж не бяха оповестени загубите.

От този миг американското командване спря да разгласява известия за произшествия с СНС, само че новопоявилата се формация с незнаен състав и бройка разгласи в месинджър „ Телеграм”, че ще нанася удари по американски военни „ при всеки комфортен случай”, до момента в който не изоставен страната.

Тези събития бяха предсказуеми и американците трябваше да плануват, че рано или късно сходни формирования ще се появят. Този проблем за тях остана неуреден да вземем за пример във Виетнам и Ирак.

Партизаните са преференциални за формален Дамаск, тъй като властта не носи за тях никаква отговорност.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР