До началото на Световното първенство остава точно един месец. Необичайният

...
До началото на Световното първенство остава точно един месец. Необичайният
Коментари Харесай

Осем големи имена, които най-вероятно ще пропуснат Световното заради контузии

До началото на Световното състезание остава тъкмо един месец. Необичайният интервал, в който ще се организира най-големият футболен конгрес, дава мотиви за редица полемики по отношение на уместността на това решение, като една от огромните тематики е, че в средата на сезона доста играчи могат да пропуснат шампионата поради настоящи травми. Новините в тази посока зачестиха в последните седмици. По този мотив Mirror извади осем известни имена, които съвсем несъмнено ще отсъстват от Мондиала. Британското издание преглежда по-детайлно тези, които най-вероятно няма да вземат участие на шампионата през ноември и декември.

Пауло Дибала

Аржентинският нападател стартира сезонa в отлична форма, откакто напусна Ювентус в посока Рома. Дибала, който съумя да изиграе едвам 22 минути на Световното състезание през 2018 година, вкара 7 гола в първите си 11 мача за " джалоросите ", само че се контузи.

28-годишният футболист, който чества рождения си ден единствено няколко дни преди Световното състезание, получи контузия, до момента в който играеше за Рома против Лече. Той се свлече след осъществяване на дузпа, а мениджърът на клуба Жозе Моуриньо изясни терзанията си.

" По-скоро ще кажа, че не наподобява добре, в сравнение с да кажа, че наподобява зле ", сподели португалецът. " Не съм доктор и не съм разговарял с нашия доктор, само че от това, което разбрах от диалога с Пауло, ще е мъчно да го забележим още веднъж преди края на годината. "

Жоржиньо Вайналдум

Освен Дибала, Рома загуби още едно от летните си попълнения поради травма. Бившият полузащитник на Ливърпул Джини Вайналдум се причисли чартърен от Пари Сен Жермен, само че съумя да се появи на терена единствено един път, откакто получи тежка контузия по време на подготовка.

" След травмата получена по време на подготовка през днешния ден следобяд, след това Жоржиньо Вайналдум мина медицински проучвания, които потвърдиха съществуването на фрактура на пищяла на десния му крайник ", се споделя в изказване на Рома след случая. " Играчът ще бъде подложен на спомагателни проучвания през идващите дни. FORZA GINI! ”, прибавиха от римския гранд.

Нидерландия не съумя да се класира за Световното състезание по футбол през 2018 година, само че след присъединяване на Вайналдум на Евро 2020 се очакваше той да бъде в битката за титулярно място. Изглежда обаче това няма да се случи.

“Не отговарях на никого след травмата ми, тъй като бях доста смутен и печален поради случилото се ", написа полузащитникът в обществените мрежи. “Искам да се извиня. Вече съм по-добре,  одобрявам обстановката такава, каквато е, и давам 100 % от себе си, с цел да се възстановя колкото се може по-бързо ”, съобщи Вайналдум в “Туитър ”.

Кайл Уокър

Националният тим на Англия разполага с доста варианти на поста на десния краен бранител, от които да избира, само че финалистите на Евро 2020 получиха серия от неприятни вести. И до момента в който Трент Александър-Арнолд се възвърне от травмата си, Кайл Уокър от Манчестър Сити е изправен пред конкуренция с времето, с цел да се възвърне в точния момент за идното международно състезание.

Бившата звезда на Тотнъм се подложи на интервенция на контузията в слабините, която получи в дербито на Манчестър при започване на октомври. “Като играчи би трябвало да оценим, че травмите са неразделна част от играта, която обичаме ", написа бранителят в “Туитър ”.

" Операцията ми във вторник беше сполучлива и в този момент мога да се съсредоточвам върху рехабилитацията си и връщането ми към оптимална физическа форма. Ще поддържам съотборниците си всеки ден по всеки вероятен метод. Още един път ви благодаря за всичките ви благи послания ”, добави в обществените мрежи футболистът на Манчестър Сити.

Рийс Джеймс

Също като съотборника си в Англия Уокър, Рийс Джеймс се състезава с времето. Футболистът на Челси бе изваден наложително по време на успеха им в Шампионската лига против Милан и му предстоят няколко седмици отвън терена.

" След травмата на коляното, получена по време на гостуването ни против Милан, Рийс получи лекуване от медицинския екип на Челси и посети експерт този уикенд ", се споделя в изказване на лондонския клуб. " След консултация сред всички страни Рийс в този момент ще премине през рехабилитационна стратегия и се чака да отсъства осем седмици ”, прибавиха още “сините ”.

Освен в случай че Джеймс не се възвърне предварително, тази травма ще го държи отвън игра до декември. Тъй като Англия ще изиграе и трите си мача в групата преди края на ноември, наподобява мъчно да предположим, че Джеймс ще успее да се оправи в точния момент.

Пол Погба

След последния сезон в Манчестър Юнайтед, в който получаваше травми, Пол Погба се надяваше да преобърне нещата. Въпреки това, откакто получи контузия в предсезонната подготовка, той към момента не е направил втория си спортен дебют за Ювентус и присъединяване му в Катар е под сериозна въпросителна.

Френският полузащитник изигра основна роля на Световното през 2018 година, когато отборът на Дидие Дешан завоюва купата. Той обаче не е записал мач за Франция откогато получи травма по време на подготвителния лагер на Юве в Съединени американски щати през юли.

" Условие номер едно е той да се възвърне от травмата си ", съобщи Дешан през септември, когато бе запитан за присъединяване на Погба в Катар. " Никога не съм вземал състезател на шампионат, в случай че той не е изцяло възобновен изцяло ”, добави наставникът на “петлите ”.

Анхел Ди Мария

Погба не е единственият състезател на Ювентус, който желае да се възвърне в точния момент за шампионата. Анхел Ди Мария, който също се причисли към " бианконерите " през лятото, най-малко записа минути за отбора си, въпреки че настоящето му положение е по-обезпокоително от това на французина.

Аржентинецът напусна терена след единствено 24 минути при провалянето на Ювентус в Шампионската лига против Макаби (Хайфа) и се чака да отсъства към три седмици, което значи, че физическата му форма ще е по-голямото терзание.

" С оглед на това, което се случи с Дибала и Ди Мария, истината е, че  се притесняваш и се страхуваш още повече, когато виждаш да се случват такива неща ", съобщи съотборникът им Лионел Меси след новините за контузиите им. " Надявам се Ди Мария и Дибала да се възстановят в точния момент. Те имат задоволително време да го създадат и да стигнат до шампионата в добра форма ”, добави аржентинската суперзвезда.

Н`Голо Канте

Франция е застрашена да не може да употребява нито една от звездите си в средата на терена, които изведоха тима до международната купа през 2018 година Блез Матуиди не се е появявал в националния тим от 2019 година, а Н`Голо Канте последва Пол Погба в листата с контузените.

Бившият състезател на Лестър има 53 мача за “петлите ”, само че проблеми с физическата форма го изтезаваха при последния му сезон в Челси. Канте е играл единствено два пъти през този сезон, а травма в тренировките постави завършек на фантазията му за  присъединяване Световното в Катар.

" Н`Голо Канте претърпя интервенция на травмата си в подколянното сухожилие ", се споделя в изказване на клуба. " Полузащитникът посети експерт от медицинския екип на клуба, с цел да изследва опциите за метод към рехабилитацията му, и беше реализирано взаимно единодушие Н`Голо да се подложи на интервенция за премахване на контузията ”, прибавиха още лондончани.

Диого Жота

През последните няколко седмици Ливърпул загуби двама основни играчи заради травми. Докато Колумбия на Луис Диас обаче пропусна да се класира за Световното, контузията на Диого Жота може да го извади от присъединяване на най-големия футболен конгрес.

“Новините по отношение на Диого не са положителни, той ще пропусне Световното състезание, много сериозна травма в мускула на прасеца ", съобщи босът на " алените " Юрген Клоп, откакто португалската звезда се контузи против Манчестър Сити. " Процесът по възобновяване му стартира от в този момент. Засега той е изненадващо добре, той е мъдро момче, доста разумен и мисля че към този момент знаеше какво се случва, когато го извадихме от терена. "

Самият Жота вкара четири гола в квалификациите, с цел да помогне на Португалия да доближи до плейофите, като там още веднъж се разписа, когато страната му победи Турция по пътя си към продобиване на място в Катар. " След толкоз хубава вечер на “Анфийлд ” моята приключи по най-лошия метод! В последната минута една от фантазиите ми се срина ", сподели той, откакто научи, че няма да може да се причисли към състава на Фернандо Сантош.

Виктор Минчев

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР