До момента са се регистрирали 11 хиляди онлайн търговци в

...
До момента са се регистрирали 11 хиляди онлайн търговци в
Коментари Харесай

За две години са се удвоили жалбите срещу онлайн търговци

До момента са се записали 11 хиляди онлайн търговци в България, продължаваме работа по отбрана на потребителите при продажби от разстояние. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов по време на показване на отчета за активността на органа за 2018 година пред Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

 © БГНЕС
„ Специално си разрешавам да обърна внимание върху онлайн търговията, тъй като ще дам информация за още едно число, което не се съдържа в този отчет. Ако през 2016 година ние сме получили към 2000 тъжби за онлайн покупки, то през предходната 2018 година това са близо 4000 тъжби. Само за 2 години броят на жалбите подадени против онлайн търговци се е удвоил. Нещо, което не виждаме във връзка с нито един различен от сегментите на пазара, които направляваме “, съобщи Маргаритов.

По думите му едно от обясненията е, че по данни на Национален статистически институт всяка година към 30 % повече консуматори пазарят в онлайн средата и с 30% на годишна база се усилват онлайн магазините, които са регистрирани в България.
 Маргаритов: Пазарувайте единствено от законни търговци, другояче рисковете са огромни Маргаритов: Пазарувайте единствено от законни търговци, другояче рисковете са огромни
Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, сред които боядисани яйца, козунаци и агнешко. Забързаното всекидневие, неналичието на време и с...

„ До момента от началото на годината тече този развой и би трябвало да завърши до края на юни за наложителната регистрация в Министерство на финансите на всички онлайн търговци, които правят активност на територията на Република България. До момента са се записали 11 хиляди “, добави още Маргаритов.

Той акцентира, че КЗП продължава интензивно да работи със своята профилирана конструкция за отбрана на правата на потребителите при продажби от разстояние “.

По отношение на стоките, Маргаритов посочи, че общо със заповеди, които са издадени през този интервал 124 артикули са неразрешени за продажба, а за 58 типа артикули са били краткотрайно спрени, до момента в който се откри дали разполагат с нужните документи и документи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР