До момента над 45% от имащите право на глас в

...
До момента над 45% от имащите право на глас в
Коментари Харесай

45,7% от руснаците гласували на референдума

До момента над 45% от имащите право на глас в Русия са дали своят вот на референдума за конституционни промени, оповестяват локални медии.

От Централната изборна комисия оповестиха, че 49 649 010 руснаци са приели присъединяване на референдума за пет дни , като изборната интензивност е 45,7%. Избирателната интензивност онлайн доближи 90% или над 1 милион от всички регистрирани 1 190 726 жители . Москва и Нижегородска област се възползват от отдалеченото гласоподаване.
 Опозицията в Русия е обезсърчена и пасува, до момента в който Путин трансформира конституцията
Опозицията в Русия е обезсърчена и пасува, до момента в който Путин трансформира конституцията

Включително Навални не води дейна борба с Путин

1 юли е формалното гласоподаване на референдума.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът Владимир Путин ще се обърне към съветския народ към 14,00 часа локално време по отношение на допитването.
 Близо 30% интензивност на референдума в Русия
Близо 30% интензивност на референдума в Русия

До 1 юли гласоподавателите се произнасят за измененията в конституцията

Конституционните промени могат да оставят на власт Путин до 2036 година

Кремъл с отвращение отсрочи планувания за 22 април избор поради разпространяването на ковид и налагането на ограничения за преодоляване на епидемията.

През януари тази година Путин излезе с оферти за реформиране на конституцията от 1993 година и те небрежно бяха утвърдени от двете камари на Народното събрание и районните депутати. Той настоя руснаците да си кажат последната дума, макар че референдум за конституционната промяна не е наложителен по закон, като стимулира решението си с това, че плебисцитът ще даде легитимност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР