До момента Локо (Пловдив) прави чудесен сезон и смърфовете неведнъж

...
До момента Локо (Пловдив) прави чудесен сезон и смърфовете неведнъж
Коментари Харесай

Мартин Паскалев вече не свири втора цигулка в Локомотив

До момента Локо (Пловдив) прави превъзходен сезон и " смърфовете " нееднократно бяха засипани със суперлативи, като най-често споменаваните имена бяха на голмайстора Бирсент Карагарен, вратаря Динко Хоркаш, водача Митко Илиев или героя от дербито с Ботев (Пд) Бабакар Дион. Старши треньорът на " черно-белите " Александър Томаш обаче има в редиците си играчи, които не блестят, само че наличието им е от фундаментално значение. Такъв несъмнено е младият централен бранител Мартин Паскалев, пишат в собствен коментар сътрудниците от " Тема Спорт ".

На 25 декември бранителят ще навърши 21 години, а при започване на сезона се очакваше той да извършва поддържаща роля и просто да бъде в подготвеност да размени, когато се наложи, считания за сигурен титуляр Луан. Бразилецът несъмнено е доста класен играч, само че наличието му по-скоро стимулира младока, който стартира футболната си кариера в родния Свиленград, минава през школата на ЦСКА, с цел да се озове на " Лаута ". Преди да стане неизменима част от първия тим на Локо Пд, Паскалев има престой в Спартак (Варна), където в един миг е и втори най-хубав изпълнител. Афинитетът му към головете идва от това, че като дребен се е подвизавал на поста централен нападател.

Но не това му качество впечатлява най-вече Томаш, макар че Мартин донесе трите точки против Септември с единственото си досега попадение за " смърфовете ". При идването на експерта на " Лаута " той завари Паскалев на пейката, а първи избор бяха Гомис и Бидунга. След напускането на първия и привличането на Луан се смяташе, че Мартин ще продължи да свири втора цигулка, само че той не бе на това мнение. С експанзията си и прецизно съблюдаване на тактическите инструкции Паскалев завоюва доверието на наставника си.

Младокът, който неразбираемо за какво по този начин и не получава повиквателна за младежкия народен тим, се възползва от травма на Луан и макар възобновяване на бразилеца продължава да получава място измежду стартовите единадесет, като към този момент има 15 участия през сезона. Той прави усещане с умеенето си да изнася топката и доста успешно " бие високо " противника, каквито са условията на наставника, като показва отлично разпространение и игра за висока топка.
 Силните хора в Локо (Пд) желаят да закупят британски отбор
Силните хора в Локо (Пд) желаят да закупят британски отбор

Имат интерес към известния у нас Чарлтън
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР