До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ

...
До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ
Коментари Харесай

До -27 градуса тази нощ в уралския град Магнитогорск

До минус 27 градуса се чака да падне тази нощ температурата в уралския град Магнитогорск, където през днешния ден рухна част от жилищна постройка при детонация на битов газ. Това заяви за ТАСС федералният хидрометеорологичен център, съобщи организацията.

Студът затруднява работата на спешните екипи и основава проблеми за хората, които може към момента да се намират под руините, разясни по-рано локалният клон на министерството на изключителните обстановки /МИС/.

Четирима са доказаните починали при случая. Установена е ориста на 52 от 120-те поданици на потърпевшия вход. Според губернатора на Челябинска област Борис Дубровски е допустимо да са затрупани още към 50. Предвижда се спасителите да разгребват руините до края на денонощието.

В момента температурата в града е минус 17 градуса. Според синоптиците през днешния ден и на следващия ден не се чака да вали сняг.
МИС е изпратило със аероплан в помощ на градските спешни служби, работещи на местопроизшествието, над 55 спасители, водачи на кучета и психолози, както и специфична техника, осведоми ведомството в Москва.

Днес за Магнитогорск отпътува министърът на изключителните обстановки Евгений Зиничев с оперативна група. Очаква се там да дойде и здравният министър Вероника Скворцова.

Правителството на Русия ще даде цялата нужна помощ на потърпевшите при нещастието в Магнитогорск, съобщи по-рано министър председателят Дмитрий Медведев, представен от пресслужбата на кабинета. Помощ дадоха обещание също по този начин управляващите на Челябинска област и Магнитогорският металургичен комбинат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР