До края на вчерашния ден над 70 български лекари са

...
До края на вчерашния ден над 70 български лекари са
Коментари Харесай

Над 70 български лекари са заявили готовност да лекуват украински бежанци |

До края на вчерашния ден над 70 български лекари са декларирали подготвеност да лекуват украински бежанци. Голяма част от тях са общопрактикуващи, заяви по bTV доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от " Демократична България ".  

Медиците приказват съветски език, а 12 от тях - украински.

Д-р Симидчиев прикани сътрудниците си да се включат в доброволческата самодейност. Засега по-голяма част от изявилите предпочитание да оказват помощ са от София, Варна и Пловдив.

Тези експерти извършват ролята на " входни точки " на идващите от Украйна към здравната система, уточни доктор Симидчиев - така като при тях ще бъдат регистрирани и при потребност - насочвани за по-нататъшно лекуване. 

Според депутата би трябвало да бъдат направени нормативни промени в някои наредби, както и в Законите за доброволчеството и даренията, с цел да може бежанците по-бързо да се интегрират в системата на опазването на здравето и да се улесни логистиката по тяхното настаняване у нас.

По думите му няма проблем тези от идващите, които не са имунизирани, да го създадат у нас. Същевременно предизвести, че при навлизането на огромни групи хора с неразбираем имунизационен статус в страната, има риск от повишение на заболеваемостта от ковид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР