До края на този месец се очаква да бъде подписан

...
До края на този месец се очаква да бъде подписан
Коментари Харесай

Договорът за строежа на тунела под Шипка ще бъде сключен до края на април

До края на този месец се чака да бъде подписан договорът за строителството на тунела под Шипка. Това разгласи по време на посещаване през днешния ден в Габрово и района заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деляна Иванова.  Консорциумът, спечелил публичната поръчка за създаване на оборудването, е удостоверил ценовата си оферта и е дал всички нужни документи, предшестващи строителството, които се ревизират от Агенция „ Пътна инфраструктура “, добави тя.

Компанията ще има 9 месеца период за планиране на тунела, а действителното строителството ще стартира през 2023 година „ Разбира се, ще се съобразим и с всички наставления за съблюдаване на екологичното законодателство, които получим от Министерството на околната среда и водите. Важното е, че планът е необратим и започваме действителна реализация “, съобщи зам.-министър Иванова.

125 км републикански пътища ще бъдат ремонтирани по програмата за настоящ ремонт и поддържане на АПИ през тази година в област Габрово, заяви още заместник-регионалният министър. За други 154 км от пътната мрежа ще се изготвят механически планове за главен ремонт през идната година. Сред секторите, за които следва главен ремонт са пътят Дряново – Габрово, тунелът при Дряновския манастир, както и направлението Трявна – Царева морава – Дряново.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР