До края на работната седмица се очаква по главен път

...
До края на работната седмица се очаква по главен път
Коментари Харесай

Гъвкави колчета на пътя ще ограничават изпреварването в Кресненското дефиле

До края на работната седмица се чака по основен път Е-79 в региона на Кресненското дефиле да бъдат инсталирани колчета, които да разделят физически двете платна и изпреварването да бъде лимитирано изцяло.



След като бяха въведени нови ограничавания по основен път Е-79 и скоростта беше лимитирана до 50 км/ч, преди седмица районният министър в оставка Гроздан Караджов разгласи, че по основния път за Гърция ще бъдат въведени и конфигурирани гъвкави колчета, които да лимитират скоростта

Това е един от разновидностите. Разбира се той,както и всички други би трябвало доста добре да се прегледат, тъй като през зимата не се знае по какъв начин ще минава снегопочистващата техника. Ако минават кола за спешна помощ и пожарна - по какъв начин ще стане разминаването не е ясно. Но тези колчета са доста добър вид за ограничение на изпреварването, защото по този начин ще се понижат злополуките ", счита Георги Бързаков - пътен специалист.

Шофьорите споделят, че новите ограничавания могат да доведат до пътни произшествия и приканват колчетата да бъдат добре сигнализирани и обезопасени.

В пътния отрасъл са разграничени в мненията си по отношение на новите скоростоограничители. Георги Бързаков разяснява още, че в случай че ограничаването е вдигне до 70 км/ч, няма да е съдбовно, а по пътя ще се минава по-бързо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР