До края на октомври по райони на планиране ще се

...
До края на октомври по райони на планиране ще се
Коментари Харесай

От ноември започва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

До края на октомври по региони на обмисляне ще се проведат районните срещи за готовността за зимата, в които ще вземат участие представители на другите институции - Пътна полиция, Групово дело "Пожарна безопастност и отбрана на популацията ", ИА "Автомобилна администрация " и други. Първата е през идната седмица, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура.

Управителният съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е разискал към този момент с шефовете на 27-те регионални пътни ръководства подготовката за зимно поддържане на републиканските пътища. На шефовете на регионалните пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. А там предпоставките за заледявания рано заран са най-големи.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките не престават за зимен сезон 2020/2021, прецизират от пътната организация. Очаква се в интервала 1-15 ноември, според от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва водачите да стартират подготовката на колите си за придвижване при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР