До края на октомври 150 семейства във Варна са пожелали

...
До края на октомври 150 семейства във Варна са пожелали
Коментари Харесай

Кандидатите по програмата за детегледачи във Варна – в пъти повече от хлапетата


До края на октомври 150 фамилии във Варна са поискали да се включат в програмата „ Родители в претовареност ” на общественото министерство. Броят на кандидат-детегледачите обаче е няколко пъти по-висок. И все още продължава подаването на заявки, разяснява за Moreto.net шефът на Регионалната дирекция по заетостта, Божидар Михайлов.

По думите му, ползата към програмата е доста огромен. Същевременно родителите като бъдещи работодатели ще би трябвало да имат по-голям избор защото ще се наложи да пуснат чужд човек в дома си. Семействата деликатно ще сортират на кой да се доверят да гледа дребното им дете до момента в който са на работа.

Според Божидар Михайлов обаче, още не е ясно какъв брой тъкмо родители от Варна и детегледачи ще получат помощ от страната.

Припомняме, че от 28 септември Агенцията по заетостта стартира да приема заявки по плана „ Родители в претовареност ”. Той ще подкрепя родителите да продължат трудовата си реализация и в същото време да бъдат спокойни за развъждането на своите деца.

Проектът е съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по плана е 20 млн. лева

С парите ще се даде вероятност на над 1500 близо 2000 фамилии в цялата страна, в границите на 18 месеца да се обезпечи детегледач за тяхното дете. Възнагражденията, които ще се заплащат са равни на една минимална работна заплата за 8-часов трудов ден.

Става въпрос за деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР