До края на месец ноември хотелиерите ще си поличат всички

...
До края на месец ноември хотелиерите ще си поличат всички
Коментари Харесай

Зам.-министър Ирена Георгиева: Търпение, хотелиери. Дължимото ще ви бъде изплатено до края на ноември 

До края на месец ноември хотелиерите ще си поличат всички средства за помощта, която са оказали на бежанците от Украйна. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.По думите й сега се реализират инспекции и цялостен обзор на разплащането. 

" Всичко дължимо ще бъде платено, в случай че има твърди доказателства за нощували украински жители, бежанци от войната в Украйна, признати от съответните хотелиери. Това, което вършим сега, е цялостен обзор на първата Програмата – от 1 март до 31 май, с цел да можем да доплатим всички нощувки, за които те претендират. Има опция всеки да изрази своята рекламация за това какво не е платено, да потвърди, че са нощували при тях украинци, и ние да можем да се разплатим. Планираме това да се случи в най-бързи периоди. Ние сме платили до месец септември в това число “, посочи тя. 

Заместник-министър Георгиева изясни, че проверката не е лесна, тъй като се съпоставя с няколко източника на първична информация. 

По думите й Министерството на туризма управлява осъществяването на програмата и по силата на този ангажимент и разплащането с хотелиерите.   

" Действително ние използваме неусвоени европейски средства по стратегиите, приключили през 2020 година Процедурата, по която ние получаваме европейските програми, е по-сложна и по-дълга. Разплащайки се с хотелиерите, ние авансираме със средства от националния бюджет “, разясни тя.  

Заместник-министърът на туризма прикани хотелиерът към самообладание. Тя увери че, на тях ще им бъдат изплатени всички дължими средства, само че след изискваните и налагащите се инспекции и контроли.  

Програмата за настаняването на украински бежанци у нас е удължена от 1 до 15 ноември. Според Ирена Георгиева това е най-хубавият вероятен вид. Тя изясни, че от 8000 държавни и общински бази, годни за настаняване на бежанци са единствено 5000.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР