До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане

...
До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане
Коментари Харесай

Нов закон за ВиК ще изисква от всички ни да преместим водомерите на границата на собственост

До края на март ще бъде оповестен за публично разискване нов закон за ВиК. До месец април законът би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание, написа „ 24 часа„, цитирайки зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Според новия закон водомерите би трябвало да се изнесат „ на границата на благосъстоятелност “. Най-вероятно това значи да се реалокират на видно място за инкасаторите – примерно в коридора на входа.

В него се планува и въвеждане на „ водни “ помощи за обществено слабите поради идните поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Водните помощи ще би трябвало да покриват разноските за до 1,5 кубика вода на човек на месец.

Както и до момента ще има горен предел за цените на водата, тъй че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разноски.

От мрежата:

Тия срама нямат – и по цел ден се чудят по какъв начин да измъкнат още пари от народа, и през турско го е нямало това…Гняв

Да си гледат работата. Има водомери за отдалечено отчитане. Хората си създали ремонт за незнам си какъв брой хиляди и в този момент ще плъзнат едни тръби по коридорите. Това е извънредно неуместно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР