До края на годината ще започне масовото производството на турски

...
До края на годината ще започне масовото производството на турски
Коментари Харесай

Турция пуска в масово производство автомобилите TOGG до края на годината

До края на годината ще стартира всеобщото производството на турски коли TOGG (Türkiye`nin Otomobili Girişim Grubu). Това разгласи заместник-министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Каджир, представен от ТРТ Хабер.

Според думите му TOGG се показва доста добре във всички проби, в това число и при тези, извършени при минус 40 градуса, бездънен сняг и замръзване.

Наскоро турската марка електроавтомобили беше класирана на шесто място измежду най-хубавите марки на софтуерното ревю CES 2022.

Заводът, в който ще се създават колите, се намира в окръг Бурса. Очакванията са потенциалът на фабриката да доближи до 175 000 автомобила годишно.

Плановете са до 2030 година компанията да създава пет разнообразни модела - SUV, седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV. Всички те ще бъдат електрически. Масовото произвеждане ще започва тази година с модел SUV.

Батериите на колите ще се създават от технологичната компания Farasis. Предвижда се колите да се зареждат в домашни условия на 80% за по-малко от 30 минути, с помощта на опциите си за бързо зареждане.

Ускоряването от нула до 100 км/ч ще лишава 7,6 секунди с 200 конски сили и под 4,8 секунди с мотор от 400 конски сили.

Очакванията са цените на базовата SUV версия на TOGG да стартират от около €49 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР