До края на годината Пловдив ще стане първият град, в

...
До края на годината Пловдив ще стане първият град, в
Коментари Харесай

Приложение ще помага на шофьорите в Пловдив да паркират по-лесно

До края на годината Пловдив ще стане първият град, в който ще проработи мобилно приложение, с което водачите по едно и също време да виждат къде са най-близките свободни места за паркиране и да заплатят електронно за престоя. Услугата е част от трансформацията на превоза в града.

Приложението за паркиране ще демонстрира местата в синята зона и общинските паркинги. Срещу тях ще стои цената за престой и опцията да се заплати. На екрана ще са маркирани още зарядните станции за електрически автомобили и техните спецификации.

Георги: " Доста постоянно срещаме усложнения, обикаляш, търсиш, няма места, доста е мъчно. Мисля, че ще е комфортно с това приложение да си погледнеш къде има свободно място, да си прецениш дали имаш време да стигнеш до там да паркираш и ще улесни много съгласно мен. "

Анализите на компанията реализатор удостоверяват, че водачите губят най-вече време в търсене на свободни места и по този начин се генерира трафик и нездравословни излъчвания. Очаква се по този метод те да се понижат доста.

" Позволява да намерите най-близкото място, където може да паркирате. След като си изберете услугата, която вие желаете – за по-дълго, за по-кратко на паркинг или на зона, вие можете с един клик да платите ", изясни Николай Недялков – изпълнителен шеф на фирмата-изпълнител пред Българска национална телевизия.

На един клик разстояние скоро ще бъде и пътуването в градския превоз. Електронната система за таксуване в Пловдив би трябвало да бъде подготвена до една година. Хартиени билети ще се продават и при водача, само че най-вероятно ще се таксуват друго.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР