До края на годината е вероятно да се подпише договорът

...
До края на годината е вероятно да се подпише договорът
Коментари Харесай

Купуват два бойни кораба за 1 млрд. лв. до края на годината

До края на годината е евентуално да се подпише договорът за флота, при започване на идната година за бронираната машина. Това заяви пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов във Военна академия ”Г. С. Раковски ”, където взе участие в церемонията по разкриване на новата образователна година.
Той добави, че срокът на този план е продължен с един месец, с цел да може да се подобрят офертите. Две от офертите се доближават до финансовия таван на плана, едната малко го надвиша. Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораба, които имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейския съюз.

Български компании не могат да създадат цялата бронирана машина, само че те ще вземат участие в сглобяването й. Освен това има наложително условие тя да бъде съединена в България. " Всеки един от участниците, а те особено за бронираната машина са 4, е провел своите диалози с българските компании, които могат да създават обособени съставни елементи от бронираната машина, и това ще бъде един от критериите за оценка - присъединяване на български компании и български реализатори ", посочи Красимир Каракачанов.

Проектът за Сухопътните войски, който планува закупуването на 150 броя бронирана бойна и специфична техника, е оценен на 1.464 милиарда лева с Данък добавена стойност.

Колкото до покупката на нови кораби, по плана, оценен на 984 млн. лева, са подаде три предложения - на българската " МТГ – Делфин ", на немската " Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ и на италианската " FINCANTIERI ". МО възнамерява да изплати двата кораба за 9 години, само че не е ясно дали може да реализира сходна скица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР