До края на годината част от новите линейки, предвидени по

...
До края на годината част от новите линейки, предвидени по
Коментари Харесай

До края на годината ще бъдат доставени част от новите линейки, обеща Ананиев

До края на годината част от новите коли за спешна помощ, планувани по програмата за промяна в Спешната помощ, ще бъдат доставени. Това се разбра от отговор на въпрос на здравния министър Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор.

Общият брой на лечебните транспортни средства, които ще бъдат купени, е 400. Ананиев обаче не посочи какъв брой от тях ще бъдат доставени още тази година. По проект колите за спешна помощ трябваше да дойдат в България през 2019 година

Здравният министър посочи, че все още незабавните центрове в страната разполагат с задоволително на брой лечебни транспортни средства с съоръжение. Той призна, че част от тях са амортизирани, само че в министерството не са постъпвали сигнали да пречат на работата на лекарите.

Ще се избави ли болничното заведение във Враца

Кирил Ананиев добави, че се работи по оздравяването на болничното заведение във Враца, като министерството ще направи всичко допустимо тя да не бъде затворена. Работещите в лечебното заведение проведоха няколко митинга в последните месеци с искане то да бъде избавено от банкрут, както и да си получат забавените заплати.

" Всички хонорари до края на 2017 година са изплатени. Предвижда се преструктурирането на леглата в болничното заведение, които са 315. Те ще бъдат понижени с 10-15%. Административният личен състав се редуцира, само че не и лекарите. Прекратени са трудовите връзки с 50 души ", сподели още Ананиев.

По думите му упованията са до 6 месеца да има действителни резултати по оздравителната стратегия на болничното заведение.

Двойно повече пари за здравни задължения към Европейски Съюз

През 2019 година се планува двойно нарастване на парите в бюджета на здравната каса, които да се употребяват за разплащане на задълженията към лечебните заведения в Европейския съюз. Това се разбра от съвещание на здравната комисия в Народното събрание. За тази година отделените пари по това перо са 73 млн. лева, а задълженията са 271 млн. лева, от които 133 млн. са просрочени.

Информацията за задълженията беше публикувана от шефа на здравната каса Камен Плочев. Това провокира скандал, който забави подписването на Националния рамков контракт, който в последна сметка беше контрактуван в последния миг.

Здравният министър изясни още, че до края на март ще бъдат направени нови правила за финансово ръководство и надзор в здравната каса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР