До края на деня облачността ще бъде променлива, по-често значителна.

...
До края на деня облачността ще бъде променлива, по-често значителна.
Коментари Харесай

Времето се обръща, идат гръмотевици и дъждове

До края на деня облачността ще бъде променлива, по-често забележителна. Отначало в Северозападна България ще има превалявания от дъжд, а по-късно ще превали и в останалата част от страната.

Вечерта тук-там преваляванията ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 18° и 23°. Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

През нощта преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан западен вятър. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - към 6°. Утре облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време.

По-значителна облачност ще има след обяд над планинските региони и Североизточна България, тук-там там ще превали едва. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°. 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и след обяд тук-там ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - постоянно забележителна и по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1 до 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР