До късно през нощта в понеделник продължиха протестите във френската

...
До късно през нощта в понеделник продължиха протестите във френската
Коментари Харесай

Масови протести и безредеци във Франция след неуспешния вот на недоверие

До късно през нощта в понеделник продължиха митингите във френската столица Париж и в други градове, откакто държавното управление на президента Еманюел Макрон оцеля след избор на съмнение в Народното събрание, съобщава .

Гласуването бе поради предлагането за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.


Протестиращите възпламениха купища отпадъци в центъра на Париж, които не са събирани с дни, поради стачките. Полицията е употребила сълзотворен газ против протестиращи преди обстановката да се успокои.

Правителството на Макрон оцеля и при двата вота на съмнение в Националното заседание, като при единия не доближиха едвам девет гласа, с цел да бъде сполучлив.

Така законът за пенсионната промяна може да се счита за признат.

В понеделник депутатите в Националното заседание гласоподаваха срещу двата вота на съмнение. Първият избор на съмнение, импортиран от центристите, събра 278 гласа " за ", при нужни 287 гласа за събаряне на държавното управление.

След като се удостовери неуспеха на вота на съмнение,  депутатите от крайнолявата партия " Непокорна Франция " започнаха да скандират " Оставка! " към премиера Елизабет Борн и издигнаха плакати с надпис: " Ще се забележим на улиците! ".

" Нищо не е решено, ще продължим да вършим всичко по силите си тази промяна да бъде оттеглена ", сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на " Непокорна Франция " Матилд Пано


Блокирани пътища, усложнен превоз, окупирани летищни зали и кампуси, мобилизационни дейности в гимназиите, демонстрации на пътни възли или околовръстни пътища в няколко френски града доведоха до блокиране или закъснение на придвижването.

Общонационален ден на стачки и митинги е плануван за четвъртък във Франция. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР