Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана
Коментари Харесай

Това е възмутително: САЩ и Израел с гневни реакции след поискания от МНС арест на Нетаняху

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния углавен съд (МНС) против израелски водачи, съобщи Франс прес.

Искането на прокурора Карим Хан е " възмутително ", съобщи Байдън в изказване.

" Нека бъда явен: каквото и да загатва прокурорът, няма равнопоставеност сред Израел и " Хамас ", никаква ", акцентира Байдън. " Винаги ще поддържаме Израел против заканите за неговата сигурност ".

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън дефинира известието на прокурора на МНС като " срамно " и добави, че то може да попречва договарянията за преустановяване на огъня в Газа.

" Ние отхвърляме равнопоставеността, открита от прокурора сред Израел и " Хамас ". Това е позорно ", акцентира Блинкън в изказването си. " Хамас " е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото кръвопролитие на евреи след Холокоста и към момента държи десетки почтени хора за заложници, в това число американци ", уточни той.

Освен това Международният углавен съд " няма пълномощия " над Израел, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.

Самият Бенямин Нетаняху съобщи, че " отхвърля с омерзение " заповедите за арест , поискани от прокурор на Международния углавен съд (МНС), ориентирани против самия него и представители на палестинското придвижване " Хамас ".

" Като министър председател на Израел отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора от Хага сред Израел, който е демократична страна, и всеобщите убийци от " Хамас ", се акцентира в изказването на Нетаняху.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР