Всички зрелостници ще получат пълните точки от проблемната задача на

...
Всички зрелостници ще получат пълните точки от проблемната задача на
Коментари Харесай

Просветният министър увери: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат цялостните точки от проблематичната задача на матурата по български език и литература. Това съобщи пред министърът на образованието Галин Цоков във връзка с изчезналата диаграма от първия модул в тестванията на част от учениците.

*Видеото е архивно!

По думите на министъра казусът е засегнал към 200 деца, само че няма по какъв начин да се дефинира кои са те, защото отговорите на изпита се попълнят в обособен лист.

" Ако присъдим тези 4 точки на всички възпитаници в дадена класна стая или учебно заведение ще е незаслужено по отношение на останалите. Решението е точките да се присъдят на безусловно всички ", разясни той.

Проблемът е станал при разпечатването на тестванията, а диаграмата не е излязла поради настройки при някои от принтерите. Тестът се дава на учебните заведения в PDF формат. В деня на провеждането му са направени пробни разпечатки в МОН и не е имало проблем. Директорите е трябвало да ревизират какво е отпечатано, сподели Цоков.

След вчерашната втора наложителна матура се появиха недоволства от зрелостници по отношение на записа за слушане по британски език. Според министъра звуковият файл не е неясен.

" И аз прослушах записа, той не може да бъде избран като фалшив. Проблемът евентуално е в устройствата в обособените учебни заведения. Записът не е неясен ", добави Цоков.

Според него трябва сериозна полемика за това по какъв начин ще се организират матурите и би трябвало ли да се промени форматът на изпита.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР