До два-три дни местната администрация чака решението на НИНКН по

...
До два-три дни местната администрация чака решението на НИНКН по
Коментари Харесай

Спират разкопките пред Пощата заради обновяването на пл. Централен

До два-три дни локалната администрация чака решението на НИНКН във връзка с площад " Централен ". Съгласуването е във връзка с настилките, които да се положат на площадното пространство и по какъв начин археологията да бъде включена в него. Основните наставления, които администрацията на Пловдив чака, са за прекъсване на разкопките. Това разгласи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Имаме ли решение, ще можем да поръчаме материалите, защото имаме период на доставка на мрамор, на гранит и т. н. Надяваме се повече разкопки да не се вършат, наблюдаване на археолог - да, само че не и повече разкопки ", разясни градоначалникът.

По думите му не се планува публично разискване на плана, защото ще се направи самобитно делене на стадиите на работата по площада. Първият е този, който в този момент се преглежда от НИНКН и касае подмяната на настилката и растера на Римския конгрес, т.е. по какъв начин да се покаже. Всичко, което касае паркова и градска мебел, ще е на идващ стадий.

Припомняме, че желанието на локалната власт е до края на тази година частта, обвързвана с замяна на настилката на площада, да е подготвена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР