До дни трябва да е готова оценката за работата на

...
До дни трябва да е готова оценката за работата на
Коментари Харесай

Съставът на кабинета „Габриел“ ще е ясен до 6 март

До дни би трябвало да е подготвена оценката за работата на министрите, от която зависи и кои от тях ще се разделят с постовете си при ротацията. А задачата е до 6 март да е явен новият състав на държавното управление, на което министър председател ще е Мария Габриел.

Тя уточни, че Министерския съвет е тим B, а решенията се взимат от Народното събрание

Т. нар „ изпит “ на министрите за това по какъв начин са изпълнили дилемите си от управническата стратегия към този момент е на финалната права. И се чака до дни оценките да са ясни. Те обаче ще останат в загадка до момента в който не минат и трите стадия на ротацията.

Първият стадий е среща на четири очи сред премиера акад. Николай Денков и неговия правоприемник на поста Мария Габриел. На тази среща двамата ще обсъдят точно работата на министрите си. Вторият стадий планува среща с водачите на партиите, които поддържат това държавно управление точно за рокадите във властта.

Политическата мощ ще упорства да бъдат контрактувани 11 целта

А финалът е решението за това кой остава на „ Дондуков “ 1 и кой си потегля.

Месец и половина преди ротацията към този момент е ясно – на 6 март с изключение на оставка би трябвало да има и спретнат състав на новия кабинет. „ Така че при подаване на оставка на настоящия – новият да може оптимално бързо да влезе в деяние “, разяснява Денков.

Кои ще са новите лица в това държавно управление – към момента не се разисква, увериха и министър председателят, и вицепремиерът. Затова и към момента пазят в загадка оценката си за сегашните министри.

Самите министри са сбити за това дали са подготвени да се разделят с постовете си.  

А на този декор опозицията не спести рецензии към назначенията и най-много към последното от тях – избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за членове на Конституционния съд.

От ГЕРБ опазиха Атанасова, като показаха, че е парламентарист с опит

„ Сега Народното събрание е бюро по труда и то за ниско квалифицирана работна ръка. Ако задачата на българското държавно управление е да се откри работа на водачите на сглобката, ами кажете си го непосредствено и да знаят хората “, сподели в ефира на bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите ѝ по този начин процедурата по избора им стартира изначало

Нинова прикани президента да блокира клетвата на двамата нови конституционни съдии, като не участва на нея.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР