До дни служебният министър Иван Демерджиев ще огласи скандални разкрития

...
До дни служебният министър Иван Демерджиев ще огласи скандални разкрития
Коментари Харесай

МВР вади скандали за управлението на Рашков: Нагласени обществени поръчки, неизправни автомобили, частни партита в имоти на министерството

До дни служебният министър Иван Демерджиев ще огласи скандални разкрития от работата на Министерство на вътрешните работи по времето на Бойко Рашков. Пред Би Ти Ви Демерджиев съобщи, че ще работи на правилото инспекции и резултати, а по-късно ще огласява нередности. Въпреки това, той призна, че по времето на Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи са били позволени ред нередности.

Сблъскахме се с доста проблеми още с встъпването в служба. Има доста притеснителни обстановки свързани с използването на парцели на Министерство на вътрешните работи при ръководството на Рашков. В момента тече инспекция, по-късно ще обявим резултатите. Тези парцели са употребени за частни празненства и запои, допускани са лица, които нямат нищо общо с Министерство на вътрешните работи. Един от скандалните случаи е обвързван с една дама, която е била началник на тила, обвързвана с доставянето на некачествени храни и артикули с изтекла валидност. Има подозрения за предопределени публични поръчки и то не една, неподдържане на коли в положително положение.(...) Ние не вършим проверка, само че се постанова да се придвижат редица процедури, като при обследването им се стигнахме до тези фрапантни нарушавания, изясни Демерджиеев.

Служебният вътрешен министър счита, че офанзивите против него, че връща мутрите в Министерство на вътрешните работи, са свързани точно с предстоящите резултати от инспекциите, които служебният кабинет прави. Причина за обвиняванията към него най-вероятно е първото уволняване на тази дама – началник на тила, която е била близка до Бойко Рашков. А съответен мотив е сигнал на Рашков по случай, в който е бил забъркан, само че е имало забавена реакция. Той се оплакал от преднамерено безучастие, тъй като е бил в миналото министър. Но Демерджиев не му е отказал спомага, нито да организира среща с Рашков, на която да се изяснят всички условия, акцентира служебният вътрешен министър.

Иван Демерджиев е безапелационен, че няма уволнени лица в системата на Министерство на вътрешните работи, а са направени единствено разбърквания по целенасоченост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР