До дни се очаква президентът Румен Радев да обяви служебен

...
До дни се очаква президентът Румен Радев да обяви служебен
Коментари Харесай

Александър Симов: Не бих се изненадал, ако видя Крум Зарков като служебен министър на правосъдието

До дни се чака президентът Румен Радев да разгласи длъжностен кабинет. От събора на Българска социалистическа партия на Бузлуджа Александър Симов съобщи, че няма да се изненада, в случай че вдругиден види досегашния народен представител от " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков като правосъден министър.

По мотив влошените връзки сред Българска социалистическа партия и президента Симов разяснява по Българска национална телевизия, че социалистите не са се конфронтирали съзнателно с никого.

" Когато предходната власт подло, гадно и надменно нападна президентството, социалистите излязоха на площада, с цел да се разгласят против модела на Борисов и Гешев. Когато обаче това ръководство беше сложено под мощна медийна офанзива на същите тези сили, които нападнаха президента, за жалост Румен Радев не излезе да отбрани това ръководство. А можеше да даде по-голям заем на доверие - това остава неприятно чувство у мен. ", посочи той.

Българска социалистическа партия няма от какво да се срами след присъединяване си в ръководството, добави Александър Симов.

" Дали сме понесли или не вреди от присъединяване си в ръководството, ще забележим от резултатите на изборите, само че нямаме мотив да се срамим от нашите гласоподаватели. Това, че защитавахме нашите цели, докара до най-социалния бюджет, който България е имала през последните десетилетия. Вярно е, че ръководството беше комплицирано и в него участваха идеологически несъвместими партии, само че тази несъответственост беше допустима, тъй като ние дружно трябваше да се оправим с най-мрачното завещание на ГЕРБ. Не успяхме да го създадем, само че се надявам да получим нов избор на доверие, с цел да си свършим работата ", сподели той.

Той съобщи, че предизборна коалиция с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не е допустима, само че след изборите може още веднъж да седнат на масата на договарянията.

" Ние сме партии с друг профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем още веднъж и да преговаряме по програмата, по която постигнахме единодушие. И знам какво споделят злобарите и спиматизантите на ГЕРБ, само че тъкмо тъй като сме противоположни партии и знаем разликите си, успяхме да създадем доста продуктивно съдействие по тематиките, по които имаме единодушие. Консенсусът антигерб е същинската разграничителна линия в нашето общество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР