До декември 2019 г. на 96% от 5,3 милиона такива

...
До декември 2019 г. на 96% от 5,3 милиона такива
Коментари Харесай

Германия не успя да преоборудва всички стари дизелови автомобили

До декември 2019 година на 96% от 5,3 милиона такива машини са конфигурирали нов програмен продукт за понижаване на нездравословните излъчвания. Работата е трябвало да завърши през 2018 година.
Преоборудването на създадени преди дизелови коли с нов програмен продукт в Германия към момента не е изцяло приключено, макар че до началото на декември 96 % от 5,3 милиона такива коли към този момент са получили нов програмен продукт. Това заяви Федералното министерство на превоза в отговор на искане на организацията ДПА, съобщи БГНЕС.
През 2017 година на среща на представители на немската автомобилна промишленост и членове на държавното управление беше решено да понижат излъчванията на нездравословни субстанции посредством актуализация на софтуера на дизеловите коли. Преобразуването е трябвало да завърши до края на 2018 година До август 2019 година стана допустимо инсталирането на нов програмен продукт на 4,5 милиона автомобила. Всички разноски се поемат от производителите.
В същото време 2,5 милиона автомобила са били създадени от Volkswagen и преди да се конфигурира нов програмен продукт, е належащо да се отстрани незаконният програмен продукт, който разреши да се манипулират данни за излъчванията на нездравословни субстанции. През лятото на 2018 година стана известно, че новият програмен продукт ще бъде в допълнение конфигуриран на още милион коли, тъй че общият брой на преоборудваните дизелови коли ще доближи 6,3 милиона.
Междувременно от 31 май 2018 година в Германия влязоха в действие първите забрани за коли с дизелови мотори - на такива коли е неразрешено да влизат в избрани градове или в избрани сектори от автомагистрали. През февруари Федералният административен съд в Лайпциг позволи на градовете и общините да постановат подобаващи забрани за понижаване на азотни оксиди във въздуха.
„ Дизелгейт “ стартира през 2015 година, когато американските управляващи схванаха, че Volkswagen съзнателно е занижавал данните за наличието на нездравословни субстанции в отработените газове на дизеловите мотори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР