До броени дни велоалеята на бул. Дондуков в участъка от

...
До броени дни велоалеята на бул. Дондуков в участъка от
Коментари Харесай

Пренареждат велоалеята по бул. Дондуков

До броени дни велоалеята на бул. " Дондуков " в сектора от Министерския съвет до ул. Раковски " ще бъде пренаредена. Причината е некачественото й осъществяване и многото сигнали, че при дъжд върху алеята се образуват локви. Масло в огъня наляха и от гражданската организация " Спаси София ", откъдето тази заран пуснаха фотоси във Facebook на новоасфалтираното кръстовище на " Дондуков " с " Раковски ", на които се вижда по какъв начин част от паветата са асфалтирани.


Според неправителствената организация кръстовището не може да остане по този начин. Екипът ни на място видя, че работата не е завършила и служащи изрязват асфалта и поставят гранитни бордюри сред двете настилки. Част от паветата се пренареждат,за да няма дупки. От компанията ангажирана със строителния контрол на булеварда обясниха,че това не е направено през почивните дни, тъй като асфалтът е бил топъл и не можело да се изреже.
Инж. Василена Лозанова, представител на надзорната компания, контролираща ремонта на бул. " Дондуков ": В момента има установени забележки. Има места където са се получили слягания. Връщаме строителя да пренареди и да оправи местата. След което викаме лаборатория да ревизира равността и да си даде мнението.
Инж. Лозанова изясни, че незабавно, откакто бъде пренаредена и велоялеята ще бъдат сложени ограничители, с цел да не могат колите да се движат по нея или да я употребяват за паркинг. Тя добави, че обектът не е признат и нищо не е платено на строителя. Увери, че това ще се случи едвам откакто всички пропуски бъдат отстранени.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Обектът продължава да се работи. Има да се довършва. 20 ноември е скоро. Да пуснем придвижването, по-късно до 1.12 им е периода за довеждане докрай по новите конкретизирани периоди.
Стана ясно още, че строителството на третия лъч на метрото върви в период и сега тунелопробивната машина излиза от станцията на бул. „ България " и бул. „ Иван Евстатиев Гешов ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР