До броени дни в Перник ще отвори врати Център за

...
До броени дни в Перник ще отвори врати Център за
Коментари Харесай

В Перник настаняват майки с деца от Украйна

До броени дни в Перник ще отвори порти Център за настаняване на майки с деца, бягащи от войната. Инициативата е на „ Гората. бг ”, а парцелът е благосъстоятелност на основателя на фондацията Никола Рахнев.

Центърът в Перник е с потенциал за 70 души и е първият по рода си в страната. Инициативата е наречена „ Прегръдки от България ” и е подкрепена от десетки хора, които оказват помощ с труд и дарения, сподели Никола Рахнев.

„ Най- евентуално до края на идната седмица, което почти е някъде към 11-12 март, ще можем да приемем първите няколко майки с деца и първите няколко фамилии. В целокупност, с цел да разгърнем цялостния потенциал, имаме едно цяло крило, което има потребност от малко повече поправки, допускам, че към две седмици оттук- насетне ще ни трябват ”.

В уеб страниците на фондацията и в обществените мрежи е оповестен лист, с най- нужното за дооборудването на центъра. Той се намира в квартал „ Изток ”, единствено на 20 минути от София. Районът е спокоен и озеленен. Срещу центъра има и детска градина.

„ Целта е да организираме всичко по този начин, че да няма разноски за тези бежанци, т.е. да им подсигурим заслон, да имат сигурен дом, да им подсигурим юридическа поддръжка, да им подсигурим здравна грижа, в случай че такава е нужна, да им подсигурим психическа поддръжка и помощ. И всичко това да бъде гратис. Така че, нашата цел е тези хора, до момента в който си стъпят на краката, до момента в който имат опция да са постоянни финансово и самостоятелни, да имат къде да останат ”, съобщи Рахнев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР