До броени часове времето се разваля. "Жълт" код за сняг

...
До броени часове времето се разваля. "Жълт" код за сняг
Коментари Харесай

До броени часове нахлува студен въздух, жълт код за сняг и поледици

До броени часове времето се скапва. "Жълт " код за сняг и поледици е разгласен в 13 области на страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Днес ще бъде облачно и на доста места ще вали дъжд, който с нахлуването на леден въздух от север още преди обяд в Северна България ще минава в сняг. 
Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - до сдържан североизточен вятър. В утринните часове в Северна България още веднъж ще има условия за поледици. Максималните температури ще са от минус 1-0° в североизточните, до 15-16° в крайните югозападни региони.
Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Около обяд ще стартират валежи от дъжд, които по-късно денем, с понижението на температурите, в северните региони ще се примесват със сняг. Максималните температури ще са 4°-7°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР